Storebrand-sjef trues med bøter

Sjefen i Storebrand, Åge Korsvold, får kraftig refs av Konkurransetilsynet og trues med bøter. Korsvold har gang på gang unnlatt å sende inn opplysninger om fusjonen med Skandia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet skal vurdere de konkurransemessige virkningene av den forestående sammenslåingen av svenske Skandias og Storebrands skadeforsikringsvirksomhet. Også finske Pohjolas legges inn i det fusjonerte selskapet.

Tre ganger har tilsynet bedt om å få oversendt ulike opplysninger i saken. Storebrands treghet i saken kan føre til at tilsynet utsetter fristen for å treffe vedtak om eventuelle inngrep, skriver Dagens Næringsliv.

Informasjonsdirektør Jack Frostad i Storebrand beklager at selskapets svarfrister er overskredet, men mener tilsynet har misforstått med hensyn til hvilke av de tre fusjonspartnerne som skulle informere om hva overfor myndighetene.

Tilsynet peker i sitt brev også på at Korsvolds informasjon om hva som skulle skje med Skandia-eide Vesta Forsikring har vært så dårlig at det kan stride mot loven.

(NTB)