Støres forklaring: - Derfor vant Ap valget

Et flertall av velgerne tror mer på fellesskapsløsninger enn på usosiale skattekutt. Det sammen med god valgkampstrategi gjorde at Ap vant kommunevalget, tror Ap-leder Jonas Gahr Støre.

 SEIERHERRE: Jonas Gahr Støre kommer hjem etter å ha vunnet kommunevalget. I dag og i morgen møtes Aps landsstyre for å drøfte veien fram mot 2017. Målet er regjeringsmakt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SEIERHERRE: Jonas Gahr Støre kommer hjem etter å ha vunnet kommunevalget. I dag og i morgen møtes Aps landsstyre for å drøfte veien fram mot 2017. Målet er regjeringsmakt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap kan ende opp med så mange som 230 ordførere, mot 152 før valget, ifølge Kommunal Rapport.

I dag møtes Aps landsstyre for å oppsummere valget og se framover mot neste slag, kampen om regjeringsmakt i 2017. For første gang holdes landsstyremøtet på Utøya.

- Vi velger Utøya for å vise fram et fantastisk nytt samlingssted. Det er blitt fint og verdig. AUF har inngått avtale med Sundvolden om overnatting.

Det er et ønske fra både AUF og Ap å vise at Utøya er levende sted som kan huse arbeiderbevegelsen, men også er åpent for andre som ønsker å arrangere møter i Oslo-regionen, sier Støre til Dagbladet.

Vant ungdommen

Etter en helg på fjellet, med «en indre jubel» etter valgseier og med utsyn til Hallingskarvet, der han avklarte med seg selv at han ville bli Ap-leder, er han nå klar for å oppsummere og starte kampen for regjeringsmakt om to år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.