Coronaberedskapen

Støres knallharde oppgjør med Erna

Hittil har han gitt Erna Solberg arbeidsro. Men i et intervju med Dagbladet tar Jonas Gahr Støre nå bladet fra munnen. Ap-lederens coronadom er klar: Erna har ikke forberedt landet godt nok.

KRITISERER ERNA: Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller Dagbladet at Erna Solberg ikke forberedte Norge godt nok på pandemien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISERER ERNA: Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller Dagbladet at Erna Solberg ikke forberedte Norge godt nok på pandemien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I 2017 sa Erna Solberg at «Høyre er eneste parti som setter beredskapen først». Men i møte med pandemien har statsministeren ikke forberedt Norge godt nok. Ernas påstand holder ikke, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Ap-lederen har ønsket å gi statsministeren arbeidsro i krisetida. Men overfor Dagbladet peker han nå på en rekke punkter som har svekket beredskapen. Dette er svakheter han mener regjeringen bærer ansvar for.

- Planene var ikke gode nok når det kom til ansvarsfordeling mellom sykehus, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og kommunene, sier Støre.

- Landet manglet også tilstrekkelig smittevernutstyr og hadde ikke lagrer, til tross for at pandemi er scenario nummer én i kriseberedskap. Vi har i lang tid før krisa fått rapporter fra helsesektoren og næringa om mangel på legemidler, og vi har fått varsler om for lav kapasitet på intensivplasser, sier Støre.

Penger og personell

Han sier videre at god beredskap blant annet kommer som følge av robuste bevilgninger til helsesektoren og en satsing på helsepersonell.

Også her mener han at regjeringen har sviktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer