Støres plan røyk

Ap-leder Jonas Gahr Støres mål var å bli ferdig med sonderinger med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken før helgen. Nå tar partitoppene fri før de møtes igjen mandag - til nye sonderinger.

FORTESETTER: Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken sier de fortsetter regjeringssonderingene på Hurdalsjøen hotell på mandag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDALSJØEN (Dagbladet): Dagbladet avslørte fredag at Støres plan hele tida har vært å starte regjeringsforhandlinger mandag.

Nå blir det i stedet fortsatte sonderinger etter at Støre, Vedum og Lysbakken ordknappe forlot Hurdalsjøen Hotell fredag ettermiddag.

Målet med sonderingene de siste to dagene har vært å berede grunnen for reelle regjeringsforhandlinger, men Støre og Arbeiderpartiet er altså ikke i mål.

- Det foregår i en god tone. Det er omfattende samtaler med mange saker, men jeg syns det forløper som vi hadde håpet. Vi tar det grundig og seriøst, og derfor fortsetter vi til mandag, sier Støre til pressekorpset.

Lunken Vedum

Vedum har vært klar siden 2016 på at han ikke vil i regjering med SV. Likevel lokket Støre ham til sonderinger og Hurdalsjøen.

Men Sp-lederen er fortsatt ikke overbevist.

- Nå er det helg. I morgen er det flere offisielle avslutninger i Stortinget, og for min del konfirmasjon på søndag, så nå blir det helgefri, før vi fortsetter på mandag, slo Vedum fast til pressen.

Han beskriver de siste to dagenes samtaler som gode og seriøse.

- Og på bakgrunn av disse må vi se om det er grunnlag for den ene eller andre konstellasjonen, sier han.

Tidligere fredag skrev Dagbladet at det gjensto «reelle» uenigheter mellom partiene, og at man internt i Ap er usikre på om både Sp og SV blir med videre til forhandlinger.

Troen på at det er mulig å danne en treparti-regjering er blitt «marginalt» styrket gjennom to dager med sonderinger, etter det Dagbladet forstår.

GOD STEMNING: Det var god stemning under sonderingssamtalene mellom Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken ved Hurdalsjøen. Video: NTB Vis mer

SV-toppmøte

Lørdag har SV landsstyremøte der Lysbakken skal tale og møte pressen.

Hvis Støres plan hadde blitt fulgt om oppstart av forhandlinger mandag, ville det vært naturlig at det hadde vært en forankring i forkant av forhandlingene.

- Vi har hatt en god arbeidsøkt. Når vi nå gjenopptar sonderingene til mandag, så er det fordi det er planlagt mange ting til helgen. Vi har blant annet landsstyremøte i helgen, så derfor må det bli sånn. Det er naturlig at vi møtes mandag og fortsetter. Men det har vært en god runde, sier Lysbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer