Støres plan: Skal løse Vedum-floken

Trygve Slagsvold Vedum nekter fortsatt å svare på om han tar Senterpartiet i regjering med SV. Men i Arbeiderpartiet er planen klar - og jobben godt i gang med å forene de tre rødgrønne partiene.

NACH HOS STØRE?: Det ble en jubelkveld for Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, som nå kan begynne å tenke på regjeringsforhandlinger. Video: Vegard Krüger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIS (Dagbladet): - I dag har jeg bare lyst til å være tilfreds med at jeg har ledet et parti som har sluttet rekkene. Som har vært så utrolig på lag. For et halvt år siden da vi hadde dårlige målinger, kunne det utløst noe annet. Men det som skjedde da var at det ble samling om politikk og retning, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet utenfor hjemmet på Ris.

- Blir det en Jägermeister i kveld, eller hva er i glasset?

- Jeg har noe på kjøl, men jeg tror det egentlig er tannpuss nå og senga.

- Ingen bobler?

- Jeg tror ikke det.

Ørkenvandring

Arbeiderpartiet har vært åtte år i opposisjon, den lengste perioden partiet har vært utenfor regjeringskontorene siden krigen.

Da er planen også klar for å ta makten tilbake. Som Dagbladet skrev allerede i vår har Arbeiderpartiet gjort grundige forberedelser. Partiprogrammene til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er lagt oppå hverandre, hvor er det felles politikk - hvor er de vanskelige sakene?

Allerede tirsdag begynner jobben. Støre skal ha samtaler med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken. Så skal partiene ha møter i sine respektive sentralstyrer før håpet er å starte forhandlinger neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.