Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støres pressesjef slutter

Ap-leder Jonas Gahr Støres nærmeste kommunikasjonsrådgiver, Camilla Ryste, slutter i jobben etter fire år.

SLUTTER: Kommunikasjonssjef Camilla Ryste i Arbeiderpartiet slutter i jobben etter fire år. Her avbildet sammen med AP-leder Jonas Gahr Støre i fjor sommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SLUTTER: Kommunikasjonssjef Camilla Ryste i Arbeiderpartiet slutter i jobben etter fire år. Her avbildet sammen med AP-leder Jonas Gahr Støre i fjor sommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ga Jonas beskjed i går. Fire år er lenge i en jobb som krever alt du har av engasjement og kapasitet døgnet rundt, ferier og helger. Når jeg i tillegg har jeg to barn hjemme på åtte og seks år, kjenner jeg at tidspunktet er rett for å gi seg nå.

Det sier Camilla Ryste til Dagbladet, kort tid etter at det ble kjent at hun trekker seg fra jobben som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet.

Hun er den siste i en lang rekke av rådgivere og ansatte som har sluttet eller fått nye stillinger etter valgnederlaget i fjor høst. Blant de mer profilerte på denne listen er Støres tidligere rådgivere Jonas Bals og Lars Mattis Hanssen, samt sekretariatsleder og tidligere statssekretær Hans Kristian Amundsen.

- Ble ikke presset

I vinter og vår har Arbeiderpartiet vært preget av intern uro og konflikt knyttet til varslingssakene om seksuell trakassering og rollen som avgått nestleder Trond Giske spiller i partiet.

- De siste månedene har vært tunge for alle i partiet, men det har ingen sammenheng med min beslutning. Jeg ville ha kommet til denne beslutningen uansett, sier Ryste.

Hun mener det har blitt gjennomført «mye bra arbeid» i skyggen av all uroen, både når det gjelder partiets strategi og sakene som Ap har jobbet med på Stortinget. Hun kommer likevel med en anerkjennelse:

- Vi nådde ikke målet som ble satt foran valget, og det må alle ta sin del av ansvaret for. Men beslutningen om å si opp jobben, er helt og fullt min egen, sier hun til Dagbladet.

Takker for innsatsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier jobbskiftene i Ap-sekretariatet har en naturlig forklaring.

- Forklaringen er enkel: Etter et dårlig valg, følger dårligere økonomi. Stortingsgruppa er redusert med ni ansatte, sier han.

Støre sier Rystes stilling skal fylles og bruker anledningen til å skryte av jobben hun har gjort.

- Jeg har en stor følelse av takknemlighet overfor en medarbeider som har stått på til alle døgnets tider for Ap og meg. Jeg har på nært hold og i fire år sett hva det har krevd av henne. Samtidig har jeg forståelse for beslutningen som hun har tatt, og jeg ønsker henne all mulig lykke til videre i ny jobb, sier han.

- Fire år «på vakt»

Ryste bekreftet nyheten selv i et innlegg på sin egen Facebook-side tidligere i dag:

«Disse fire åra har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme åra i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge

Etter fire år «på vakt» for Arbeiderpartiet gleder jeg meg til å begynne som kommunikasjonssjef i NAF til høsten. Hvordan vi reiser og hva slags biler vi bruker kommer til å forandre seg masse i åra framover. Å jobbe tett på dette skiftet og for trygge, effektive og rimelige hverdagsreiser på vegne av en halv million nordmenn blir gøy!

Stor takk til Jonas! En god og trygg partileder og sjef, som viser vei og tar ansvar - både når det er lett og når det er vanskelig. Takk for tillit, samarbeid og vennskap!»

Ryste har tidligere vært seniorrådgiver i kommunikasjonsseksjonen på Statsministerens kontor (SMK). Hun har også vært avdelingsleder i Aftenposten og journalist i VG og Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media