- Støres Syria-flyktninger vil koste 10 milliarder

Frp mener Støre underkommuniserer den faktiske kostnaden.

FÅR PEPPER: Jonas Gahr Støre får pepper av Frp for å underkommunisere totalkostnaden som kommer dersom Norge skal ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR PEPPER: Jonas Gahr Støre får pepper av Frp for å underkommunisere totalkostnaden som kommer dersom Norge skal ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Støre i dagens tale på landsmøtet foreslo å åpne grensene for 10.000 syriske kvoteflyktninger over to år, anslo han at dette ville koste henholdsvis 8-900 millioner i 2015 og ytterligere en milliard i 2016.

Det regnestykket får parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, til å steile.

- Støre framstiller det som at dette er en engangskostnad på to milliarder, men det å ta i mot 10 000 flyktninger vil føre til betydelige merutgifter, sier Nesvik, og fortsetter:

- Ifølge foreløpige tall vi nå har fått  fra barne- og likestillingsdepartementet, vil det koste 10.1 milliarder kroner over en femårsperiode, sier Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

- Store problemer Nesvik peker på kostnader knyttet til blant annet integrering, sosiale utgifter, skole, barnehage og helsetjenster.

- I tillegg kommer vi til å få store problemer med å ta imot så mange. I dag har vi 5000 på mottak som vi har problemer med å få bosatt. Da har vi ikke kapasitet til 10 000 nye flyktninger, til tross for en «dugnad» som Støre nå oppfordrer til.

- Mener du at Støre forsøker å lure landsmøtet og velgerne?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.