- Støres Syria-flyktninger vil koste 10 milliarder

Frp mener Støre underkommuniserer den faktiske kostnaden.

FÅR PEPPER: Jonas Gahr Støre får pepper av Frp for å underkommunisere totalkostnaden som kommer dersom Norge skal ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR PEPPER: Jonas Gahr Støre får pepper av Frp for å underkommunisere totalkostnaden som kommer dersom Norge skal ta i mot 10 000 flyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Støre i dagens tale på landsmøtet foreslo å åpne grensene for 10.000 syriske kvoteflyktninger over to år, anslo han at dette ville koste henholdsvis 8-900 millioner i 2015 og ytterligere en milliard i 2016.

Det regnestykket får parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, til å steile.

- Støre framstiller det som at dette er en engangskostnad på to milliarder, men det å ta i mot 10 000 flyktninger vil føre til betydelige merutgifter, sier Nesvik, og fortsetter:

- Ifølge foreløpige tall vi nå har fått  fra barne- og likestillingsdepartementet, vil det koste 10.1 milliarder kroner over en femårsperiode, sier Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

- Store problemer Nesvik peker på kostnader knyttet til blant annet integrering, sosiale utgifter, skole, barnehage og helsetjenster.

- I tillegg kommer vi til å få store problemer med å ta imot så mange. I dag har vi 5000 på mottak som vi har problemer med å få bosatt. Da har vi ikke kapasitet til 10 000 nye flyktninger, til tross for en «dugnad» som Støre nå oppfordrer til.

- Mener du at Støre forsøker å lure landsmøtet og velgerne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer