Støres ukjente Vedum-plan

Ap-ledelsen rister på hodet i det stille over gjentatte stikk fra Senterpartiet. Støre og co. har en klar tanke om hvordan borgfreden på rødgrønn side skal bevares helt til valgdagen: Sitt stille i båten.

IRRITERER AP: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kommer med stikk mot Ap. Det forsøker Jonas Gahr Støre å heve seg over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IRRITERER AP: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kommer med stikk mot Ap. Det forsøker Jonas Gahr Støre å heve seg over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Senterpartiet vil sitte i regjering med Ap, og bare Ap. Men Ap vil ha med SV, og Dagbladet vet at Arbeiderpartiet vurderer å regjere alene dersom Sp står på sitt om en ren Ap/Sp-regjering.

Dagbladet er kjent med at tilliten mellom toppene i Ap og Sp ikke er stor få uker før det skjebnesvangre valget.

Noe ganske annen kan sies om forholdet mellom Ap og SV, som oppleves som omforent i at det viktigste er å kaste Erna Solbergs borgerlige regjering.

Senterpartiet oppleves som uforutsigbare solospillere, etter hva Dagbladet forstår.

Onsdag fikk SV-leder Audun Lysbakken nok. Han gjorde det klart at SV ikke støtter en regjering som shopper flertall med høyresiden.

Ap-angrep

I løpet av sommeren har Sp og partileder Trygve Slagsvold Vedum kommet med flere angrep mot Arbeiderpartiet. Vedum åpnet valgkampen på Nordkapp med å beskylde Ap for å ha bommet i Nord-Norge.

- I Nord-Norge har Arbeiderpartiet vært enig i mye mer av de store reformene til regjeringen enn oss, sa han til NTB.

I Ap-toppen er man forundret over det man opplever som en rekke småstikk i mediene. Kretsen rundt partiledelsen opplever at den naturlige motstanderen må være de borgerlige partiene, og ønsker ikke å bruke energi på angrep fra potensielle samarbeidspartier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer