Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storesøster (28) var vitne til drapet:- Jeg så alt

Fadimes storesøster var vitne til at Fadime ble skutt av faren deres. - Jeg så alt. Det er ufattelig, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som har hendt er ufattelig, fryktelig, sier storesøsteren til den drepte 26-åringen til Aftonbladet. Hun var tilstede i leiligheten i går sammen med moren, Fadime og to andre søstre på 13 og 23 år. Alle ble de vitner når far og ektemann siktet på Fadimes ansikt og trakk av.

- Jeg så alt, sier hun.

- Mamma er fremdeles i sjokk. Politiet har ikke kunnet avhøre henne, sier storesøsteren.

Faren stakk

Fadime forsto at hun skulle dø og ba om nåde. Faren, Rahmi Sahindal, skjøt sin datter i anisktet, ifølge Aftonbladet. Den 26-år gamle jenta sank mot gulvet. Faren kom ikke inn i leiligheten, men snudde og stakk avgårde med våpenet i hånden.

Ifølge Aftonbladet hadde Fadime og kvinnene i familien avtalt å møtes i leiligheten til den 23 år gamle lillesøsteren til Fadime. Lillesøsteren er syk, og ifølge en slektning dro kvinnene ikke til leiligheten bare for å treffe Fadime, men like mye for å se til den alvorlig syke jenta.

Vanlig familie

Slektningen oppgir at dette også var grunnen til at faren dukket opp ved leiligheten og at han ikke visste at Fadime var der.

Dette skal han likevel raskt ha forstått da han ikke slapp inn i leiligheten. Noen hevder at faren deretter dro hjem og hentet en pistol og kommet tilbake. Denne gangen skal han ha blitt sluppet inn.

En annen kilde i familien sier at faren satte seg utenfor døren og ventet på at Fadime skulle forlate leiligheten. Fadime ble drept da hun åpnet døren.

- Vi er egentlig en helt vanlig familie. Ingen hadde trodd at han skulle gjøre dette, sier storesøsteren til Aftonbladet.

«ÆRESDRAP»:</B> Det kalles æresdrap når brødre, fedre og ektefeller mishandler og dreper kvinner de er i familie med. Disse mennene regner kvinner som eiendeler, ikke som levende vesener. Fadime måtte dø fordi hun ikke adlød.
UTSTØTT AV FAMILIEN:</B> Fadime ble hatet av sine nærmeste fordi hun ble glad i en mann som ikke var kurder.
Hele Norges coronakart