Storesøster reddet baby fra brennende hus

Hjemme alene gjorde storesøster på 12 år det eneste riktige. Hun grep tak i sin åtte måneder gamle lillesøster og styrtet ut av det brennende huset. Begge barna fikk skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eneboligen som brant ned til grunnen natt til i går, ligger i Brønnøy kommune i Nordland.

De to søstrene var alene hjemme da brannen brøt ut. Moren lå på sykehus etter en arbeidsulykke dagen før, mens faren hadde tatt seg en nattlig tur for å fiske i elva like ved der familien bodde.

Foreløpig vet ikke politiet hvordan eller hvor brannen startet, men etterforsker dette for fullt. 12-åringen er foreløpig ikke avhørt fordi hun ligger på sykehus med 2. grads forbrenning i ansiktet, på hendene og på ryggen.

- Den minste jenta har fått liknende skader på hendene og i ansiktet. Tilstanden for begge er stabil og ikke livstruende, sier overlege Tammy Fiabema ved plastisk kirurgisk avdeling på regionsykehuset i Tromsø. De to ble operert i går kveld.

- 12-åringen reddet lillesøsterens liv med sin heltemodige innsats, sier lensmann i Brønnøy, Kurt Nilsen, til Dagbladet.

Da 12-åringen kom ut av det brennende huset, fikk hun varslet sin far som igjen varslet brannvesen og politi. Barna ble kjølt ned og bandasjert av en nabo. De ble deretter kjørt til Rana sykehus, før de ble brakt til Tromsø.