Storfamilie brant inne - Sju barn mistet livet

Det yngste offeret skal ha vært et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tyske byen Backnang utenfor Stuttgart ble rammet av en storbrann natt til søndag. Åtte personer mistet livet.

Brannen brøt ut i et leilighetsbygg og i løpet av morgentimene ble det klart at minst sju personer hadde mistet livet.

Stuttgarter Zeitung skriver at det først ble meldt om seks døde barn og en voksen, men at brannmannskapene seinere fant ytterligere ett dødt barn i ruinene.

Ofrene ser ut til å være fra den samme tyrkisk-ættede familien på ti personer som bodde i byggets nest øverste etasje. Ifølge Stuttgarter Zeitung er det en kvinne og sju barn i alderen seks måneder til 16 år som omkom.

Brannen brøt ut i 4.30-tida i natt og skal ha startet i en leilighet i første etasje av boligbygget. Flammene spredte seg raskt og da brannmannskapene kom fram skal flammene ha stått ut av vinduene.

Tyrkia krever svar Det er ikke kjent hva brannårsaken var, men ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA opplyser politiet at det så langt ikke er noe som tyder på at brannen var påtent.

- Det er ingen indikasjoner på at dette er en mordbrann, opplyser politiet.

Den foreløpige polititeorien er at ofrene mistet livet på grunn av kvelning av røyken. Backnang ligger cirka 30 minutter nordøst for Stuttgart.

Det bor svært mange tyrkere i Tyskland, og brannen setter sitt preg på det tysk-tyrkiske miljøet. En tyrkisk-tysk kulturforening hadde kontorer i bygget, og en talsmann for Tyrkias ambassade i Tyskland, Hüseyin Avni Karslioglu, sier til DPA at ambassadøren har reist til åstedet.

Den tyrkiske visestatsministeren Bekir Bozdag har også tatt til Twitter for å ytre sitt håp om at saken skal etterforskes grundig.

Vonde minner - Slik at det ikke er noe rom for tvil, skriver han.

Brannen vekker vonde minner for mange tysk-tyrkere, etter at det på starten av 90-tallet ble gjennomført flere angrep mot tyrkiske familier i Tyskland.

Etter at ni tyrkere mistet livet i en brann i Ludwigshafen i 2008 ble det i Tyrkia spekulert på om det kunne være nynazister som sto bak. 

For to år siden ble det kjent at gruppen Nasjonalsosialistisk Ungdom hadde tatt livet av åtte tyrkere og en greker tidlig på 2000-tallet, noe som gjorde at Tyrkia krevde svar fra Berlin.

UTBRENT: Brannmannskapene holdt på med etterslukking langt ut på dagen søndag. Samtidig ble det klart at åtte personer - sju av dem barn - hadde omkommet i brannen. Foto: EPA / FRANZISKA KAUFMANN / NTB SCANPIX
UTBRENT: Brannmannskapene holdt på med etterslukking langt ut på dagen søndag. Samtidig ble det klart at åtte personer - sju av dem barn - hadde omkommet i brannen. Foto: EPA / FRANZISKA KAUFMANN / NTB SCANPIX Vis mer