- YES!: Johan Mikkelsen fikk drømmefangsten på kroken da han fisket sammen med kompisene sine i Sverige forrige helg. Fangsten var hele 126 centimeter lang. Foto/Video: Niclas Carlsson / Erik Börjesson Vis mer

Storfisker fikk monstergjedde på kroken: - Nesten for godt til å være sant!

Fikk endelig drømmegjedda. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Johan Mikkelsen (27) er en erfaren fisker. Men fangsten han fikk på kroken forrige helg, overrasket til og med ham.

Monstergjedda var 126 centimeter lang og 13,32 kilo tung, ifølge fiskenettstedet Hooked, som først omtalte den imponerende fangsten.

  • Se fiskingen av den enorme gjedda i videoen øverst i saken.

Fisketuren fant sted i Mikkelsens hjemland, Sverige, i nærheten av Strömstad.

En erfaren fisker

De siste åtte åra har han bodd i Nord-Norge, hvor han har livnært seg som fiskeguide. Fisking har vært en stor del av 27-åringens liv, helt siden han var barn.

- Jeg begynte å fiske da jeg var sju år gammel, men det var først da jeg fikk min første båt som 14-åring at interessen for fisking virkelig tok overhånd.

Da han ble gammel nok begynte han å studere marinbiologi, og han har også vært student ved Sportsfiskeakademiet i Forshaga, Sverige.

Nå er planen å jobbe i tropiske strøk, og det var mellom jobbene i nord og i sør at drømmefangsten beit på.

Ikke uten en kamp

- Jeg var hjemme i noen uker og følte jeg måtte ut å fiske etter gjedder, det var jo tross alt en storgjedde jeg ville ha, forteller han til Dagbladet.

Uten hjelp fra de to vennene Niclas Carlsson og Erik Börjesson, hadde han ikke greid å få monsteret av en fisk på land.

- Endelig fikk jeg den gjedden jeg alltid har drømt om. Den beit på like ved båtkanten, og etter en brutal kamp så kunne Niclas håve den inn. Det hele var nesten for godt til å være sant, forteller han til Dagbladet.

Men fisken ble ikke beholdt som noe trofé. Kompisene tok noen kjappe bilder av den, før de slapp gjedda ut igjen.