Flom i Australia:

Storflom har ført slanger og krokodiller til gatene

- Jeg kan ikke få understreket viktigheten av å holde seg unna vannet godt nok, sier Erin Hahn etter at hun møtte en krokodille utenfor farens hus.

FLOM: Over 1.100 personer er evakuert etter at en hundreårsflom rammet den nordlige delen av delstaten Queensland. Krokodiller har blitt observert i gatene. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Enorme nedbørsmengder har de siste dagene ført til at flere hundre hjem har blitt evakuert i delstaten Queensland i den nordøstlige delen av Australia de siste døgnene.

Flommen omtales som den verste på nærmere 100 år, og har blant annet ført til at slanger og krokodiller har funnet veien til gatene.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant CNN.

Krokodille foran huset

For å unngå at demningen i elva Ross River skal briste som følge av nedbørmengdene, har myndighetene i flere omganger besluttet å åpne demningen for å lette på vannmengdene. Natt til mandag ble mer enn 1900 kubikkmeter vann i sekundet sendt ned elva.

Byen Townsville befinner seg i uværets episenter, og det er blant annet denne byen som er mottaker for store deler av vannmengdene som blir sluppet fra den nærliggende elva. Ifølge den Australske avisa 9 News skal flere av byens forsteder være fullstendig oversvømmet. Det er i de samme områdene innbyggere skal ha rapportert om både slanger og krokodiller som føres med vannmengdene i byens gater.

Erin Hahn bor i forstaden Mundigburra, og søndag ble hun møtt av en ferskvannskrokodille foran sin fars hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer