Det amerikanske valget:

Storgivere ber Republikanerne ta avstand fra Trump: - Du klarer ikke å rettferdiggjøre støtten overfor barna dine

De har gitt millioner av dollar til Republikanerne. Nå ber de partiet ta avstand fra sin egen kandidat: Donald Trump.

BER PARTIET AVVISE TRUMP: Flere republikanske storgivere ber nå Republikanernes nasjonale komité, den sentrale valgkampledelsen i partiet, om å ta avstand fra den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BER PARTIET AVVISE TRUMP: Flere republikanske storgivere ber nå Republikanernes nasjonale komité, den sentrale valgkampledelsen i partiet, om å ta avstand fra den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere republikanske storgivere ber nå Republikanernes nasjonale komité, den sentrale valgkampledelsen i partiet, om å ta avstand fra den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Det melder New York Times.

Den oppsiktsvekkende oppfordringen fra noen av partiets mest generøse givere kommer etter en rekke grove anklager mot Trump.

På onsdag publiserte den samme avisa en artikkel hvor to kvinner står fram og forteller at den håpefulle, kontroversielle presidentkandidaten har klådd på dem og gjort uønskede seksuelle framstøt.

Nok er nok

For Republikanernes rike onkler var det dråpen som fikk begeret til å renne over.

- På et eller annet tidspunkt er man nødt til å se seg selv i speilet og innse at du klarer ikke å rettferdiggjøre støtten (til Trump, journ. anm.) overfor barna dine - spesielt døtrene dine, sier David Humphreys.

Humphreys er en Missouri-basert forretningsmann og har bidratt med mer enn 2,5 millioner dollar - 20 millioner kroner - til Republikanerne siden 2012.

Én annen som reagerer, er Bruce Kobner, en New York-basert investor som sammen med sin kone har bidratt med 2,7 millioner dollar - 22 millioner kroner - til Republikanerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer