Storhaug er kvinnefiendtlig

Islam er en tolerant og kvinnevennlig religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enda en gang. Hege Storhaug har forfattet en ny bok. Boken er i utgangspunktet bare en presisering av foregående bok. Hun stiller de samme spørsmålene og avgir samme svar.

Storhaug er en klar opportunist. Islamkritiske bøker selger fortsatt godt. Men hun forblir en dråpe i havet. Hun roter med virkeligheten, tar ting ut av kontekst, henviser til utydelig statistikk, bruker sitater i feil sammenheng.

Hege Storhaug er på kollisjonskurs med det flerkulturelle samfunnet. Hun er med på å skape intolerante holdninger for annerledeshet. Og et bilde som går igjen, er at muslimske kvinner er mentalt umodne og har behov for spesielle vernetiltak og særskilt omsorg.

Spørsmål som reises i alle hennes bøker, kan besvares ved at man stiller en slørbrukende muslimsk kvinne følgende spørsmål: "Hvorfor bruker du hijab?" Svaret hun gir vil høyst sannsynlig springe ut fra en religiøs overbevisning. Veldig få, hvis noen, vil besvare dette spørsmålet med "fordi kulturen/familien min krever det".

Hijab betyr mye for en muslimsk kvinne. Riktignok ikke for alle. De aller fleste muslimske lærde er enige om at hijab er obligatorisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer