Storhaug er kvinnefiendtlig

Islam er en tolerant og kvinnevennlig religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enda en gang. Hege Storhaug har forfattet en ny bok. Boken er i utgangspunktet bare en presisering av foregående bok. Hun stiller de samme spørsmålene og avgir samme svar.

Følg debatten om Storhaugs nye bok: Tilslørt. Avslørt. Et oppgjør med norsk naivisme. Storhaug mener at sløret markerer kvinnefiendtlighet og undertrykkelse, og må forstås som et resultat av, og som en katalysator for, politisering og radikalisering av islam.

Les også disse debattinnleggene:

Zakia Akkouh, journalist i Dagbladet.no: Derfor bruker jeg hijab

Kirsten Øvregaard, samfunnsgeograf: Etter ett skarve år i Pakistan tror Storhaug hun har forstått alt

Artikkel: - Sløret eller livet!

Marte Michelets kommentar: Storhaug lider av burkafobi

Plaigitat-anklager: Storhaug kopierte dansk forfatter

Leserkommentar: Jeg er takknemlig for sløret

Leserkommentar: - Menneskefiendtlig hijab

Leserkommentar: Hege Storhaugs gjørmete skyttergravskrig

Leserkommentar: - Banalt lite tøystykke

Leserkommentar: - Useriøst fra Michelet

Storhaug er en klar opportunist. Islamkritiske bøker selger fortsatt godt. Men hun forblir en dråpe i havet. Hun roter med virkeligheten, tar ting ut av kontekst, henviser til utydelig statistikk, bruker sitater i feil sammenheng.

Hege Storhaug er på kollisjonskurs med det flerkulturelle samfunnet. Hun er med på å skape intolerante holdninger for annerledeshet. Og et bilde som går igjen, er at muslimske kvinner er mentalt umodne og har behov for spesielle vernetiltak og særskilt omsorg.

Spørsmål som reises i alle hennes bøker, kan besvares ved at man stiller en slørbrukende muslimsk kvinne følgende spørsmål: "Hvorfor bruker du hijab?" Svaret hun gir vil høyst sannsynlig springe ut fra en religiøs overbevisning. Veldig få, hvis noen, vil besvare dette spørsmålet med "fordi kulturen/familien min krever det".

Hijab betyr mye for en muslimsk kvinne. Riktignok ikke for alle. De aller fleste muslimske lærde er enige om at hijab er obligatorisk.

Hvis islam er kvinneundertrykkende, hvorfor har det seg at flesteparten av de vesterlandske konvertittene er kvinner. De har jo i utgangspunktet, høyst sannsynlig, en kristen oppdragelse.

Lik andre verdensreligioner, finnes det også dårlige mennesker i islam. Hun bruker klokt disse elementer til å tegne et dystert bilde av islam som samsvarer med hennes slutninger.

Hijab er ikke imot viktige norske verdier, som likestilling, frihet og demokrati. Det er veldig vanskelig å bruke slør i Norge uten å møte mistenksomme blikk. Hvilke problemer strir hun med? Først at hun er slørbruker, dernest muslim, videre innvandrer og så kvinne.

Hege Storhaug holder fast ved at hun fronter en god sak, at alle muslimske kvinner med hijab innerst inne ønsker å bli \\"reddet\\". Muslimske kvinner har ikke etterspurt en slik "frigjøringskamp", bare lik mulighet til å utfolde seg på tilsvarende måte som alle andre, uavhengig av religion.

Islam er en tolerant og kvinnevennlig religion. Det er ikke dermed sagt at kritikkverdige forhold ikke eksisterer blant muslimer.

Det er ikke et sidespor å hevde at Hege Storhaug bidrar til at flere omfavner islam. For folk reagerer på ensidig og konstant kritikk om noe(n).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer