<strong>AVVISER PÅSTANDER:</strong> Shabana Rehman Gaarder avviser påstander fra Hege Storhaug. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
AVVISER PÅSTANDER: Shabana Rehman Gaarder avviser påstander fra Hege Storhaug. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

- Storhaug opererer som en sektleder

Shabana hardt ut mot Hege Storhaug etter kravet om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har latt være å kritisere Storhaug direkte i mange år fordi saken har vært like viktig for meg som for henne, sier komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder til Dagbladet.

Nå vil hun likevel advare mot Storhaugs metoder.

- Nå er det jentene forteller så alvorlig at jeg ikke har samvittighet til å la være å advare eventuelle framtidige kilder mot å la seg bli brukt ukritisk av Storhaugs framgangsmåte.

- Hun opererer på samme måte som sektledere gjør overfor unge mennesker, sier Rehman Gaarder.

I en replikk i gårsdagens Aftenposten går informasjonssjef i Human Rights Service, Hege Storhaug, til hardt angrep på Rehman Gaarder, som svar på en kommentar Rehman Gaarder skrev tidligere i sommer.

Personforfølgelse
Storhaug lister opp en rekke hendelser som hun mener beviser at Rehman Gaarder farer med usannheter og uetterretteligheter. Hun krever mer etterrettelighet og en beklagelse fra Rehman Gaarder, og hevder samfunnsdebattanten har drevet med personforfølgelse av Storhaug og HRS i sju år.

Til Dagbladet avviser Rehman at hun skal ha sjikanert informasjonslederen:

- Dette er dessverre bare en av Storhaugs mange måter å unnslippe rettmessig kritikk på. Hun har aldri vært personforfulgt eller sjikanert av meg. Jeg har kritisert jaktingen hennes på traumatiserte kilder og tvilsom behandling av disse, sier Rehman.

- Som tidligere voldsoffer og som en som har levd med høyt mediepress, vet jeg de alvorlige konsekvensene det kan ha å ikke bli beskyttet av dem som skyter deg fram til fronten, sier Rehman.

Gjennomgang
Dagbladet har gått igjennom Storhaugs virkelighetsbeskrivelser i gårsdagens Aftenpost.

Storhaugs etterlyser hvilke kvinner hun og HRS skal ha hentet ut fra krisesentre, slik Rehman hevdet i sin kronikk. Videre skriver Storhaug at Kadra Yusuf i 2000 «selv meldte sin interesse for å bidra i en dokumentar om kjønnslemlestelse i TV?2».

Redaktør for Riket Tilstand, Gerhard Helskog, avviser dette overfor Dagbladet:

- Dette er ikke riktig. Kadra tok ikke kontakt med oss. Hun ble funnet av oss på et krisesenter i Askim av Tonje Steinsland og Hege Storhaug.

Tonje Steinsland bekrefter også dette overfor Dagbladet:

- Hege Storhaug og jeg møtte henne på et krisesenter. Først ønsket hun ikke å delta, men etter mange uker og overveielser, bestemte hun seg for å stille opp. Da ville hun stå åpent fram, fordi det føltes sikrere, sier Steinsland.

- Det er helt riktig at Kadra var usikker i begynnelsen, men det var hun som selv meldte sin interesse i å prate med oss, via Gerd Fleischer, som tok kontakt med meg, sier Storhaug til Dagbladet.

Nadia-saken
Storhaug skriver også at hun ikke hadde kjennskap til norskmarokkanske Nadia før hun sto fram i Kvinner og Klær i 2001.

- HRS og jeg kjente da Nadia bare fra mediene, skriver Storhaug.

Fire år tidligere var Nadia kjent gjennom media. Da rettssaken mot foreldrene hennes pågikk i 1998, satt Storhaug på tilhørerbenken.

- Nadia sto fram i KK i 2001, og det er riktig at jeg fulgte deler av rettssaken. Jeg ga henne også boka mi «Hellig tvang» med en personlig hilsen. Men jeg hadde ingen kontakt med henne utover dette, sier Storhaug.

Dagbladet sendte Hege Storhaug sitatsjekk og ytterligere mulighet til svare på Rehman Gaarders uttalelser i går kveld, men etter dette fikk vi ikke lenger kontakt med Storhaug på e-post eller telefon.

<strong>HEGE STORHAUG:</strong> Gikk hardt ut i et debattinnlegg i Aftenposten i går.
HEGE STORHAUG: Gikk hardt ut i et debattinnlegg i Aftenposten i går. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer