Storhaug vil ha nikabforbud i svømmetimene: - Vi har feige politikere

Storhaug etterlyser regelverk for påkledning i svømmetimer

VIL HA HIJABDEBATT: Hege Storhaug, informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service (HRS).
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL HA HIJABDEBATT: Hege Storhaug, informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service (HRS). Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter og islamkritiker Hege Storhaug vil ha nasjonale retningslinjer for påkledning i svømmetimene i skolen. Hun mener det er feigt å legge ansvaret hos kommunene.

- Vi har feige politikere som ikke vil ta ansvar. De dytter det heller over på den enkelte skole og den enkelte kommune. Da blir det opp til den enkelte rektor å stå opp og risikere å bli trakassert og kalt rasist. Jeg vil ha nasjonale retningslinjer, sier Storhaug ifølge Nettavisen.

I sommer fikk Finnsnes barneskole i Troms stor oppmerksomhet da de lot jenter kle seg i heldekkende badedrakter for å forebygge frafall i undervisningen. Kunnskapsdepartementet uttalte den gang at det var opp til hver enkelt kommune og fylkeskommune å ta en vurdering av slike saker.

- De som tar på seg nikab, de som er ideologisk motivert, ber om oppmerksomhet, sier forfatteren som i fjor ga ut boken «Islam. Den 11. landeplage».