Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storhaug vil sensurere Koranen og stenge moskeer

Mener Storhaug definerer seg selv ut av debatten.

VIL «REDDE» NORGE: Hege Storhaug vil blant annet sensurere Koranen og stenge enkelte moskeer for å «redde» Norge fra den trusselen hun mener ekstrem islam utgjør. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL «REDDE» NORGE: Hege Storhaug vil blant annet sensurere Koranen og stenge enkelte moskeer for å «redde» Norge fra den trusselen hun mener ekstrem islam utgjør. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hege Storhaug vil gå drastisk til verks for å «redde» Norge fra den trusselen hun mener ekstrem islam utgjør. Stenging av enkelte moskeer og sensur av koranoversettelser er noen av forslagene hennes.

I et større intervju med Aftenposten kommer den profilerte islamkritikeren med flere konkrete og til dels radikale forslag.

Vil betale for retur I tillegg til Koran-sensur og stenging av enkelte moskeer, tar hun til orde for hijabforbud i undervisning på alle nivåer, statlig kontroll med muslimske menigheter, strengere grensepolitikk i Europa og betaling for å få det hun kaller «dysfunksjonelle» familier fra den islamskdominerte verden til å returnere.

- Med tanke på velferdsstatens bærekraft til neste generasjon, så tror jeg at Siv Jensens ettermæle hadde blitt godt hvis hun hadde bladd opp noen milliarder, sier Storhaug, som tror mange ville tatt imot et slikt tilbud.

For drøyt for Sandberg Frps nestleder Per Sandberg sier til avisen at flere av Storhaugs punkter ikke er ukjente forslag, men han mener hun går for langt når hun vil stryke vers i Koranen.

- Sensur er jeg sterk motstander av, sier Sandberg, som heller ikke vil at norske politikere skal styre muslimers praktisering av egen religion.

Også politikere fra andre partier reagerer, og Aps Helga Pedersen mener Storhaug definerer seg selv ut av debatten.

Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet sier til Aftenposten at han mener forslagene er en oppskrift på polarisering, ekstremisme og kaos.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram