Bø i Telemark:

Storinnrykk av rånere: - Ikke bra

Rånere fra flere kommuner samlet seg i Bø i Telemark skjærtorsdag. Politiet ber folk reise hjem.

RÅNETREFF: Innsatsleder Tor Einar Bakken forteller at politiet observerte «flere ansamlinger av mennesker utenfor kjøretøyene» under et rånertreff i Bø torsdag kveld. De begynte derfor å be rånerne om å dra hjem for kvelden. Video: Theo Aasland Valen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pandemien setter en stopper for den tradisjonelle norske rånefesten som årlig finner sted skjærtorsdag i den svenske grensebyen Strömstad.

I Bø i Telemark har mange rånere samlet seg torsdag ettermiddag og kveld. I 22-tida har politiet begynt å bortvise flere.

«RÅNEDAGEN»: Bø i Telemark kan bli det «nye» Strømstad. Det er ikke alle like fornøyde med. Video: Christian Roth Christensen. Reportere: Stian Drake / Marie Røssland Vis mer

- Stor tilstrømning

Operasjonsleder Erik Gunnerød opplyser til Dagbladet at det var flere og flere som samlet seg i løpet av kvelden, og at det også har vært ansamlinger av biler i Hønefoss, Larviksområdet, Tønsbergsområdet og Notodden.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mange som møtte opp i Bø, men opplyser at det var «en god del» til stede.

- Det vi ønsker å gjøre nå, siden det har blitt såpass stor tilstrømning, er å begynne å fortelle folk at det er tida for å reise hjem. Det er det flere grunner til, men vi ser nå at det blir flere ansamlinger av mennesker utenfor kjøretøyene, der de står oppstilt og parkert, sier innsatsleder Tor Einar Bakken til Dagbladet og legger til:

- Det er ikke bra med tanke på et smitteperspektiv, og den videre ordensmessige utfordringer som vi erfaringsmessig vil få, dersom vi lar det gå uten å gjøre noen tiltak, sier han.

- Hvordan har folk oppført seg?

- Stort sett vil jeg si at folk har oppført seg veldig fint. Vi har hatt en god dialog med mange mennesker i løpet av dagen og kvelden. De fleste er veldig greie å prate med, sier Bakken.

Opptil 200 biler i Kristiansand

Flere hundre biler samlet seg også til et større treff i Sørlandsparken i Kristiansand. Politiet hadde et par patruljer på stedet i 22-tida, opplyste operasjonsleder Miriam Stausland til Dagbladet.

- Jeg har ikke fått tilbakemelding på eksakt antall, men det er et sted mellom 100 og 200 biler, sier hun.

Politiet har bortvist en del fra stedet og driver forebyggende arbeid, opplyste Stausland. Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

- Det er i ferd med løse seg opp, sa hun til Dagbladet i 22-tida.

Også i fjor samlet 100 biler seg i Sørlandsparken i Kristiansand på skjærtorsdag. Da mente politiet at det var lite fokus på smittevern å spore.

- Sto i klynger

Politiet i Innlandet hadde også fått fått flere meldinger om rånetreff i distriktet torsdag ettermiddag. I 19-tida hadde de rykket ut til om lag fem meldinger om ansamlinger.

- Det er ungdommer som er ute og kjører bil, og passasjerer som drikker litt, sa operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Dagbladet i 19-tida.

Et sted var det om lag 100 personer samlet, ifølge operasjonslederen. Ansamlingen skal imidlertid ha oppløst seg da politiet kom.

- I Våler var så mange som 100 personer samlet. På Flisa ble det meldt om 30-40 biler som var samlet. De sto i klynger, men avstand er viktig i disse dager. Også på Braskereidfoss har vi vært borti en ansamling rånere, sa Svarstad til Østlendingen, som omtalte saken først.

Politiet hadde flere patruljer ute i distriktet for å passe på.

- Det de har observert er at de står i mindre klynger og holder avstand, og at de tar smittevern på alvor.

- Det er viktig for oss å begynne tidlig på ettermiddagen, slik at vi har dialog før det er alkohol inne i bildet. Vi driver med forebyggende arbeid, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer