Storkontroll på E6 i Ås

I dag vil 44 tjenestemenn gjennomføre en «totalkontroll» av trafikken på E6 ved trafikkstasjonen på Støkkensletta i Ås kommune. Personell fra politiet og tolletaten vil stanse biler i begge kjøreretninger på motorveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrollen finner sted fra klokka 19.00 til 23.30.

- Det er tredje gang det arrangeres totalkontroll på en fire felts motorvei. Trafikkstasjonen på Ås er Europas eneste kontrollstasjon med mulighet til å kontrollere tunge og lette kjøretøy, heter det i en pressemelding fra Ås lensmannskontor og Follo Trafikkstasjon.

Trafikkontrollen er et samarbeidsprosjekt mellom Follo, Oslo og Romerike trafikkstasjoner, Ås lensmannskontor og Oslo og Akershus tolldistrikt, utrykningspolitiet og politiskolestudenter. I alt 6 tollere, 21 fra trafikkstasjonen, 9 fra Utrykningspolitiet, 14 studenter og 4 personer fra Ås lensmannskontor vil delta i kontrollen.

Trafikkontrollen vil inneholde vektkontroll av tyngre kjøretøy, dieselkontroll, kjøre- og hviletid, promillekontroll, dokument- og teknisk kontroll. Politiet vil også være oppmerksom på narkotika og andre straffbare handlinger.

(NTB)