Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm hindrer nødhjelp

Enorme regnmengder gjør vondt verre for flodbølgeofrene i Indonesia og Sri Lanka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store mengder regn gjorde i dag situasjonen for flodbølgeofrene i Indonesia og på Sri Lanka enda verre. Nødhjelpen er på vei, men nye oversvømmelser etter et voldsomt regnvær har gjort framkommeligheten for hjelpemannskapene enda dårligere, melder AP.

Regnet strømmet ned over den hardt rammede byen Banda Aceh i Indonesia i dag og forverret situasjonen for de tusenvis av hjemløse jordskjelv- og tsunamiofrene i byen. Faren for vannbårne sykdommer øker.

Nye oversvømmelser blokkerte også veier i det østlige Sri Lanka i dag. 2000 tsunamiofre måtte evakueres. Ifølge politikilder på øya gjør værforholdene at lastebiler med nødhjelp blir forsinket og i noen tilfeller forhindret fra å nå sine mål. Regnet og oversvømmelsene er imidlertid på retur, ifølge AP.

Heller ikke i Indonesia kommer hjelpen raskt nok fram. Manglende infrastruktur og nettverk for å få distribuert nødhjelpen gjør at hjelpen foreløpig ikke når ut til en rekke av de hardest rammede områdene og menneskene.

- Omfanget av katastrofen er bare så altfor stor, sier Andi Mallarengen, talsmann for president Susilo Bambang Yudhoyono.

Også i India er det store problemer med å få nødhjelpen fram til de mange som trenger den, på grunn av manglende transportmidler.

- Det er sult. Folk har ikke hatt mat eller vann på minst fem dager. Det vil komme en epidemi, sier parlamentsmedlem Manoranjan Bhakta.

<B>NYE OVERSVØMMELSER: </B>Flodbølgeofrene i det østlige Sri Lanka ble i dag rammet av oversvømmelser etter kraftig regnvær.
<B>OVERSVØMTE VEIER: </B>Oversvømmelsene har gjort det enda vanskeligere å få fram nødhjelpen til flere av de hardest rammede områdene, øst i Sri Lanka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media