Storm i nord - regn i øst

Lite skiføre langs kysten i sikte. 

Lista  20161226.
Ekstremværet Urd er på vei.
Dagens bilde fra NTB scanpix
En mann ser på bølgene i forbindelse med ekstremværet Urd ved Jølle på Lista.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Lista 20161226. Ekstremværet Urd er på vei. Dagens bilde fra NTB scanpix En mann ser på bølgene i forbindelse med ekstremværet Urd ved Jølle på Lista. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Årets første uke går mot slutten, men selv om det er januar og vinter må man de fleste steder langt opp i høyden for å finne skiføre.

Et lavtrykk er på vei til å treffe deler av Nordland og Troms i morgen. Det vil gi storm.

Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Nordland på grunn av sterk vind og snøfokk søndag.

Kuling

Det ventes lokalt sterke vindkast på cirka 33 m/s.

Vinden vil først på dagen blåse som kuling fra sørøstlig retning i Troms, før vinden dreier mot vest i løpet av dagen. Stormen fører også med seg en del regn som vil prege søndagsværet.

- Særlig deler av Lofoten og Salten vil i morgen få storm i vestlig retning, sier Nina Larsgård, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Regn i øst

På Østlandet og Sørlandet vil det i morgen være oppholdsvær og fint, men det varer ikke lenge. Mandag og tirsdag vil temperaturen stige og det vil bli regn i lavtliggende områder på Østlandet.

I høyden vil nedbøren imidlertid legge seg som sludd og snø.

Det ser derfor dårlig ut for skiføre de nærmeste dagene. Ifølge SeNorge.no, som viser daglig oppdaterte kart over snø-, vær- og vannforhold i Norge, kan man fort finne skiføre i indre strøk og i høyden, men ikke langs kysten.

På Sørlandet har politiet advart bilister mot glatte veier. Agder-politiet har i løpet av dagen måttet berge flere bilister ut av veikantene på grunn av islagte veier.

Snø i høyden

Vestlandet vil i helga få en del vind, særlig nord for Stad og nord til Trøndelag. Vinden kan komme som kuling på kysten, særlig ved Stad og den vil øke litt utover ettermiddagen.

- For å finne snø på Vestlandet må man 500-700 meter over havet, sier Nina Larsgård.

Lenger nordover vil lavtrykket prege været. Skal man finne skiføre, må man her også i høytliggende strøk. Lengst nord, som i Finnmark, er det imidlertid større sjanse for å treffe på skiføret.