UVÆR: Vind målt til 20 m/s ved Saltstraumen i Bodø torsdag ettermiddag. Politiet og meteorologer ber folk være ekstra varsomme når stormen i kveld treffer kysten av Nord-Norge med full styrke. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
UVÆR: Vind målt til 20 m/s ved Saltstraumen i Bodø torsdag ettermiddag. Politiet og meteorologer ber folk være ekstra varsomme når stormen i kveld treffer kysten av Nord-Norge med full styrke. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer

Storm i nord: Fly- og fergeavganger innstilles

Ifølge NRK har en skolebuss blåst av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Valnesfjorden i Nordland blåste en buss med flere skoleelever av veien. Ingen ble skadd i hendelsen, ifølge NRK.

Ved 17-tiden meldte politiet i Nordland at et vogntog hadde kjørt av veien på E6 på Saltfjellet. Det var svært sterk vind på stedet.

Stormen påvirker også flytrafikken, og Widerøe har kansellert flere avganger. Også større fly har fått problemer i den sterke vinden.

Thomas Cooks fly fra Gran Canaria til Evenes måtte snu i lufta, ifølge Harstad Tidende. Det skal være målt 54 m/s ved ene enden av rullebanen. Flyet gikk til Trondheim i stedet.

Foreløpig er ingen flyplasser stengt som følge av uværet, men det kan fort endre seg, sier pressetalsmann i Avinor, Lasse Vangstein ifølge NRK. Han understreker at alle passasjerer må følge beskjeder de får fra sitt flyselskap.

I Tromsø havn ligger rundt 150 båter ved kai, mange av dem har søkt nødhavn på grunn av uværet til havs.

Stormen er allerede godt i gang på Svalbard, mens det ventes at uværet treffer fastlandet i nord med full styrke torsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer