Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm i nord førte til fergestans og stengte veier

Målte vindkast opp mot 47 m/s langs kysten. 

STORM: Det var meldt storm på kysten i Nordland i dag. Det førte til fergestans og stengte veier. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
STORM: Det var meldt storm på kysten i Nordland i dag. Det førte til fergestans og stengte veier. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinden var på sitt kraftigste i Nord-Norge med opp mot sterk storm søndag ettermiddag. Resultatet ble en rekke stengte veistrekninger og innstilte fergeavganger.

Det var aller verst i Nordland i 14-15-tiden, men også i trøndelagsfylkene hamret ruskeværet inn fra havet.

– Vinden har dreid fra vest/nordvest og står rett på land. Den er på sitt sterkeste nå og den nærmeste timen, opplyste Meteorologisk institutt like før klokken 14.30 søndag ettermiddag.

I hele Nordland, fra Brønnøysund i sør til Lofoten i nord, blåste det svært kraftig. I 14-tiden ble det målt vindkast fra 25 til opp mot 47 meter per sekund langs kysten. På Røst ytterst i havgapet utenfor Bodø var det full storm, mens det var sterk storm i grenseområdet mot Nord-Trøndelag.

– Ikke trygt

Politiet i Salten advarte tidlig mot svært glatte veier og ba folk vurdere om de var nødt til å kjøre eller om de kunne vente.

Politiet i Mo i Rana meldte i 13-tiden at gjenstander fra en byggeplass i sentrum hadde begynt å løsne, og ba folk om å holde seg unna sentrumsgatene. Politiet beskrev vinden som sjeldent sterk. På en byggeplass i Stormyra i Vefsn ble det meldt om en kran som vaiet kraftig i vinden.

Også i Bodø hadde politiet sitt svare strev med å holde seg oppdatert på uværets herjinger. Vinden blåste så kraftig at moloen i byen måtte stenges.

– Det er ikke trygt å ferdes på moloen nå, advarte politiet i Bodø i 15-tiden.

Kort tid etter ble Årnesveien i Bodø stengt fordi gjerder fra en byggeplass hadde blåst ned i veibanen. Deretter falt et tre over en strømledning ved innsjøen Vatnvatnet nordøst for byen.

Stengte veier og ferger

Uværet førte til flere stengte fjelloverganger og kolonnekjøring i Nord-Norge. Statens vegvesen så seg nødt til å stenge både E6 over Saltfjellet i Nordland og E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp i Finnmark. På fylkesvei 98 over Ifjordfjellet og 889 mellom Snefjord og Havøysund i Finnmark ble det innført kolonnekjøring.

Også strekningene på fylkesvei 17 mellom Forvik og Tjøtta, Levang og Nesna, samt mellom Holm og Vennesund ble rammet.

Uværet skapte også problemer for fergetrafikken i både Nordland og Trøndelag. Fergesambandene Bodø-Røst, Bodø-Moskenes, Bognes-Lødingen og Drag-Kjøpsvik ble alle stengt i løpet av søndagen.

I Trøndelag innstilte Torghatten Trafikkselskap flere fergeavganger, blant annet Tjøtta-Forvik og hurtigbåtene fra Rørøy. Vennesund-Holm skulle gjenopptas sent søndag ettermiddag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling