Storm i nord førte til fergestans og stengte veier

Målte vindkast opp mot 47 m/s langs kysten. 

STORM: Det var meldt storm på kysten i Nordland i dag. Det førte til fergestans og stengte veier. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
STORM: Det var meldt storm på kysten i Nordland i dag. Det førte til fergestans og stengte veier. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vinden var på sitt kraftigste i Nord-Norge med opp mot sterk storm søndag ettermiddag. Resultatet ble en rekke stengte veistrekninger og innstilte fergeavganger.

Det var aller verst i Nordland i 14-15-tiden, men også i trøndelagsfylkene hamret ruskeværet inn fra havet.

– Vinden har dreid fra vest/nordvest og står rett på land. Den er på sitt sterkeste nå og den nærmeste timen, opplyste Meteorologisk institutt like før klokken 14.30 søndag ettermiddag.

I hele Nordland, fra Brønnøysund i sør til Lofoten i nord, blåste det svært kraftig. I 14-tiden ble det målt vindkast fra 25 til opp mot 47 meter per sekund langs kysten. På Røst ytterst i havgapet utenfor Bodø var det full storm, mens det var sterk storm i grenseområdet mot Nord-Trøndelag.

– Ikke trygt

Politiet i Salten advarte tidlig mot svært glatte veier og ba folk vurdere om de var nødt til å kjøre eller om de kunne vente.

Politiet i Mo i Rana meldte i 13-tiden at gjenstander fra en byggeplass i sentrum hadde begynt å løsne, og ba folk om å holde seg unna sentrumsgatene. Politiet beskrev vinden som sjeldent sterk. På en byggeplass i Stormyra i Vefsn ble det meldt om en kran som vaiet kraftig i vinden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer