Storm i vinglass

Ivar Breivik (31) mente gullfisk i vinglass på bordene ville passe godt inn som pynt på en restaurant med mye fisk på menyen. Det skapte bølger i vinglassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): I fem dager svømte de små gullfiskene rundt i glassene sine og tittet ut på spisende gjester i Ivar Breiviks restaurant XL-Diner i Ålesund. Gjestene pratet entusiastisk om fenomenet og jungeltrommene gikk i fiskebyen.

Men da lokalpressen omtalte kuriositeten kom Dyrevernsnemnda på banen.

- Vi har så pass respekt for Dyrevernsnemnda at vi tok bort fiskene selv om de sendte brevet til pressen før de sendte det hit. Selv har jeg ikke fått det ennå og kjenner dermed ikke alle innsigelsene, sier Breivik.

Pynt

- Men gullfisker i vinglass?

- I Warszawa var jeg i en restaurant som gjorde akkurat dette. Da tenkte jeg at opplegget med en gullfisk på hvert bord ville passe inn i vår restaurant. Tross alt er vi landsledende med klippfisk på menyen. En annen ting er at vi ville finne på noe annet enn den obligatoriske blomsterkvasten som står på alle bord, sier Breivik og hevder at gullfiskene er godt selskap for gjestene. - Den kan bryte isen rundt bordet. Samtidig er det greiere å følge med på en gullfisk enn å se ut i lufta når du sitter der alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer