Storm mot vannscootere i skjærgården

Lensmann: - Ingen kjører i fem knop. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forbudet mot bruk av vannscootere ble opphevet i 2013, og erstattet med et regelverk der bruk av vannscootere er tillatt så lenge man holder seg minst 400 meter fra land til havs, og minst 500 meter fra land i ferskvann.

Regjeringen skal etter planen sende ut et høringsforslag om å oppheve den såkalte vannscooterforskriften etter sommeren, slik at det blir mulig å kjøre flere steder med farkostene.

Men etter en sommer med mye klager og problemer med vannscootere er ikke politiet helt enig i at å endre loven er en god idé.

- Folk må skjerpe seg

Lensmann i Arendal Jan Sverre Krogstad, sier at de har hatt en del problemer med scooterne hittil i sommer.

- Vi har fått flere klager på vannscootere som kjører fort i trange farvann og på støy. Det er et tilbakevendende problem, og mer i år enn tidligere år.

Han sier at vannscootere er i seg selv en lovlig farkost, men han reagerer på at det er veldig få som overholder dagens regelverk.

- Ingen kjører i fem knop. Folk må skjerpe seg. De må følge reglene, sier Krogstad.

- Ny regel vil skape mer problemer

Lensmannen forteller at raske vannscootere er vanskelig å stoppe for politiet. Han påpeker også at det kan være veldig farlig å kjøre så fort i trange farvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer