Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm og flom skaper kaos

Storm og flom skaper store problemer for bil- og ferjetrafikken flere steder i landet. I Møre og Romsdal veltet en tankbil med diesel om bord i bilferja «Smøla», men ingen personer kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Trøndelag er det flom, og flere veier har måttet stenges. Blant dem er Europavei 6 ved Steinkjer og riksvei 715 Ila-Flakk.

Dessuten ble jernbanesporet på Dovrebanen ved sentralstasjonen i Trondheim undergravd av en bekk slik at sporet sank. Dette førte til forsinkelser i lokaltogtrafikken der passasjerene måtte fraktes i busser forbi bruddstedet.

Flom og uvær ga også vanskelige kjøreforhold på mange veier i Sør-Norge.

Mer flom

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut nytt varsel om flom i Trøndelag og kystfylkene sørover til Rogaland. Store nedbørsmengder og mildvær har gitt stigende vannføring i elvene, og spesielt kystnære vassdrag kan få skadeflom i løpet av kommende døgn.

Uværet gjorde det også uframkommelig på flere høyfjellsveier i Sør-Norge. Hardangervidda var stengt på grunn av uvær. Det samme gjaldt riksvei 53 Tyin-Årdal i Sogn og Fjordane/Oppdal. På andre høyfjellsveier var det kolonnekjøring.

Ferjer innstilt

Flere ferjesamband på kysten av Møre og Romsdal gikk i formiddag med redusert kapasitet eller måtte innstille helt, blant disse det mest trafikkerte sambandet i fylket mellom Ørsnes og Magerholm. På ferjesambandet mellom Brattvåg og øyene på romsdalskysten ble det stans i trafikken etter at en tankbil med diesel veltet om bord. Verken personer eller andre biler ble skadet i tankbil-velten. Diesel-tankene måtte tømmes før tankbilen kunne heises på rett kjøl igjen.

På hurtigbåtsambandet mellom Kristiansund og Trondheim var det ikke mulig å gå til kai ved Forsnes. Hurtigbåtsambandet mellom Molde og Ålesund var sterkt forsinket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media