Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm og vanskelige kjøreforhold også i dag

OBS-varsel over hele landet.

MER NEDBØR: Også i dag advares det mot vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. I Agder kan det komme inntil 30 millimeter snø i dag. Her fra E18 ved Kragerø i går.
Foto: Per Flåthe
Mottatt fra epost: 17.01.2014
MER NEDBØR: Også i dag advares det mot vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. I Agder kan det komme inntil 30 millimeter snø i dag. Her fra E18 ved Kragerø i går. Foto: Per Flåthe Mottatt fra epost: 17.01.2014 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Også i dag går Meteorologisk Institutt ut med en rekke OBS-varsler for store deler av landet.

Og ifølge deres vakthavende meteorolog, Bente Wahl, vil man ikke se store endringer i været de kommende dagene.

- Det blir litt mindre vind Nordland og mindre nedbør i Agder og Telemark. Når det gjelder vinden i Sør-Norge ser vi ingen store forskjeller. Det blir fortsatt mye vind, særlig utsatte steder. Det kan blåse opp til storm ett sted, og bare noen mil unna kan det være nesten vindstille. Det blir fortsatt vanskelige kjøreforhold i fjellet, oppsummerer Wahl overfor Dagbladet

I går ble det meldt om vanskelige kjøreforhold en rekke steder. I Risør ble flere utenlandske vogntog luket ut av trafikken på grunn av det kraftige snøværet.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Vind og nedbør i sør og øst - På Sør- og Østlandet blir været i dag og i morgen mye av det samme som i går, fredag. Det ventes lett snø, mest i Agder der man kan få inntil 30 millimeter nedbør. Samtidig vil det fortsette å blåse mye. Det ventes liten storm utsatte steder i fjellet og på kysten vest for Oksøy, sier Wahl.

Liten storm i vest - Også Vestlandet får det samme været i dag og i morgen. Det blir stort sett opphold, men en del skyer sør for Trondheimsfjorden. Når det gjelder vinden vil det blåse opp mot liten storm i vestlige deler av Vestlandet, i Trøndelag og langs Rogalandskysten, opplyser Wahl.

Klarvær i nord Fra Trondheimsfjorden og nordover er det ventet mye bra vær, ifølge meteorologen.

- Det ser ut til å bli klarvær i stort sett hele Nord-Norge, men det vil blåse litt - særlig i sørlig del av Nordland, sier Wahl.

Det er i dag ventet full storm fra Salten og sørover, ifølge henne.

Temperaturer Man ser små endringer i temperaturene i de kommende dagene, opplyser meteorologen.

- Det er mulig det blir noe kaldere i Troms og Finnmark. I Sør-Norge ser man ingen særlige forandringer. Her vil det holde seg stabilt forholdsvis kaldt. 

Obs-varsel Her er Meteorologisk institutts OBS-varsel for i dag og i morgen:

Helgeland, Saltfjellet og Salten
Lørdag lokalt sørøstlig full storm, vindkast på 30 m/s og stedvis moderat ising på fartøy i utsatte fjordstrøk.

Agder
Lørdag og søndag sørøst liten storm utsatte steder i fjellet og periodevis liten storm på kysten vest for Oksøy. Vanskelige kjøreforhold pga nedbør og temperatur rundt 0 grader i lavlandet, også lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Telemark
Lørdag og søndag sørøst liten storm utsatte steder i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Buskerud
Lørdag og søndag sørøst liten storm utsatte steder i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

VOLDSOMT: Mange utenlandske vogntog ble i går luket ut av trafikken på grunn av det kraftige snøvær på sørlandet. I dag ventes det mer snø i regionen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
Foto: Per Flåthe
Mottatt fra epost: 17.01.2014
VOLDSOMT: Mange utenlandske vogntog ble i går luket ut av trafikken på grunn av det kraftige snøvær på sørlandet. I dag ventes det mer snø i regionen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Foto: Per Flåthe Mottatt fra epost: 17.01.2014 Vis mer

Oppland og Hedmark
Lørdag og søndag sørøst liten storm utsatte steder i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind og snøfokk.

Rogaland
Lørdag og søndag øst og sørøst liten storm utsatte steder og i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk.

Hordaland
Lørdag og søndag øst og sørøst liten storm utsatte steder og i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk.

Sogn og Fjordane
Lørdag og søndag østlig liten storm i fjellet. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk.

Møre og Romsdal
Lørdag og søndag sørøst liten storm i fjellet og lokalt kraftige vindkast. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk.

Trøndelag
Lørdag og søndag sørøst liten storm utsatte steder og i fjellet, og lokalt kraftige vindkast. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

SNØKAOS: I går ble biler stående fast i motbakkene, sikten var nede under 100 meter på E18 til tider. Vegvesenets folk hadde hendene fulle. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SNØKAOS: I går ble biler stående fast i motbakkene, sikten var nede under 100 meter på E18 til tider. Vegvesenets folk hadde hendene fulle. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!