Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm på vei inn mot landet denne uka

På onsdag kan vinden nå liten storm i styrke.

LITEN STORM: Prognosen for vinden kl 13 onsdag. Det orange viser potensiale for liten storm. I tilegg mye nedbør på Vestlandet sør for Stad og i fjellet. På kysten av Vest-Agder er vinden sterkest sent på etermiddagen og kvelden. Grafikk: Meteorologisk institutt
LITEN STORM: Prognosen for vinden kl 13 onsdag. Det orange viser potensiale for liten storm. I tilegg mye nedbør på Vestlandet sør for Stad og i fjellet. På kysten av Vest-Agder er vinden sterkest sent på etermiddagen og kvelden. Grafikk: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et lavtrykk som nå befinner seg over Storbritannia er ventet inn mot Norskekysten allerede i kveld.

- Vinden vil øke utover kvelden og natta, sier meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt i Oslo.

Idet vinden så vidt har begynt å svekkes i styrke kommer et nytt og enda kraftigere lavtrykk feiende inn mot Vestlandet.

Vestlig liten storm - Det er et enda kraftigere system som vil gi vind og nedbør i hele Øst-Norge, forteller Wahl.

Ifølge vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule ved Vervarslinga på Vestlandet er det ventet vind opp i vestlig liten storm styrke onsdag.

- I Rogaland og Sunnhordland få man kanskje vestlig liten storm ønsdag. Det er mye vind, men ikke unormalt for denne tida av året. Det er ikke ekstremvær, men man bør ikke gå tur i fjellet, sier Thaule til Dagbladet.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Mye nedbør Samtidig er det ventet enorme nedbørsmengder på vestlandet fra onsdag til torsdag:

- Fra natt til onsdag til natt til torsdag kan det komme mellom 70 og 80 millimeter nedbør. Det merkes det, sier Thaule, som forteller at mye av nedbøren vil komme som regn.

LITEN STORM: Onsdag er det ventet vind opp i vestlig liten storm styrke i Rogaland og Sunnhordland, ifølge meteorologene. Foto:  Jon Terje H. Hansen/Dagbladet
LITEN STORM: Onsdag er det ventet vind opp i vestlig liten storm styrke i Rogaland og Sunnhordland, ifølge meteorologene. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet Vis mer

Ifølge henne må man kanskje opp i så mye som 900 meter før nedbøren faller som snø.

- Supervær i nord - Vestlandet har jammen fått kjørt seg værmessig de siste månedene, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Amelie Henden til Dagbladet.

I nord er det derimot ventet rolig og stabilt vintervær de kommende dagene.

- Vi har ikke så mye vær å skryte av de neste dagene. På vidda i natt var det fryktelig kaldt, minus mer enn 41 grader i Karasjok, men det er ventet mildere vær fra i dag av, sier Henden.

- I Nordland er temperaturene ventet å ligge fra minus 2 grader til minus 10 grader denne uka. Det ser ut som vi får en del skyer, en del nedbør, blant annet noen byger fra havet. Men i all hovedsak venter vi relativt rolig vind, og greit vintervær. For nordlendinger er jo dette supervær til å være i januar, sier hun.

Sol og kaldt til helga i sør På sør-og østlandet tittet sola fram enkelte plasser i dag. Den kan man ikke forvente å se på noen dager, ifølge meteorolog Wahl.

I Sørlandet er det ifølge henne ventet litt nedbør i morgen og de kommende dagene. Samtidig er det ventet å holde seg relativt mildt.

- Ingen håp om glimt av sol?

- Fram til torsdag blir det mildt, grått og det er ventet en del nedbør, men det er klart at sola kan glimte til litt innimellom, som i dag. På torsdag snur temperaturen. Det blir kaldere - i Oslo kan temperaturen krype ned til ti minus igjen. Samtidig blir det mer opphold, og det er ventet fint vær.

Kjølig og tørt helgevær i vest Når den lille stormen har lagt seg på Vestlandet, er det også ventet roligere vær her mot helga.

KALDT, MEN FINT: På Østlandet er det meldt kaldere vær mot helga, men samtidig er det stor sannsynlighet for sol. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KALDT, MEN FINT: På Østlandet er det meldt kaldere vær mot helga, men samtidig er det stor sannsynlighet for sol. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Helgeutsikter viser foreløpig at vi får innslag av nordavind. Samtidig blir det litt kjørligere og tørrere i vest, sier meteorolog Thaule.

MYE NEDBØR. På vestlandet kan det komme opptil 80 millimeter nedbør på onsdag. Over 900 meter vil den komme som snø, ifølge vakthavende meteorolog.
Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
MYE NEDBØR. På vestlandet kan det komme opptil 80 millimeter nedbør på onsdag. Over 900 meter vil den komme som snø, ifølge vakthavende meteorolog. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!