Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm skaper store problemer

Flere av ferjene og hurtigbåtene i Møre og Romsdal har i dag problemer fordi det blåser full storm på kysten. Flere av øyene i Romsdal har vært isolert på grunn av uværet, og Molde var uten strøm en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferja som trafikkerer mellom Ona-Sandøy med forbindelse til fastlandet, lå værfast på Ona. Også ferja mellom Aukra og Hollingsholm lå værfast, slik at store deler av ytre Romsdal ikke hadde kommunikasjoner med fastlandet.

Informasjonssjef Knut Ove Hagseth i Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF) opplyser til NTB at det også er problemer for en av ferjene på strekningen Aursnes-Magerholm på Sunnmøre og for hurtigbåten mellom Molde og Ålesund.

MRF regnet med at vinden ville friskne til enda mer, og at det etter hvert også kunne oppstå problemer for ferje- og hurtigbåttrafikken på Nordmøre.
Det er foreløpig ikke meldt om ulykker eller skader på grunn av stormen på Nordvestlandet.

Molde og deler av Fræna kommune var uten strøm i opptil en time. Strømmen forsvant klokka 13.54 og kom tilbake noen minutter før klokka 15.00.

Avdelingsleder Svein Ivar Morsund ved Istad Kraft opplyser til NTB at strømbruddet skyldtes lynnedslag og påfølgende brann i en spenningstransformator i Årødalen i Molde. Istad Kraft har ikke fått meldinger om større problemer som følge av strømbruddet.

Det blåser i dag opptil sterk storm med tordenbyger i Møre og Romsdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling