Helgeværet:

Storm, strøm­brudd og vanskelige kjøreforhold: Nå kommer «møkkaværet»

Det er meldt dårlig vær på Sør- og Vestlandet hele helga. Stormen kan føre til vanskelige kjøreforhold og forsinkelser.

DET BLIR MYE VÆR: Til helga er det meldt kraftige vindstyrker og store nedbørsmengder en rekke steder i landet. Foto: NTB Scanpix
DET BLIR MYE VÆR: Til helga er det meldt kraftige vindstyrker og store nedbørsmengder en rekke steder i landet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Meteorologene sender ut obs-varsel og melder kraftig vind og snø flere steder i landet fra lørdag ettermiddag til og med søndag kveld. Verst blir været ifølge statsmeteorolog Justina Wodziczko på Vest- og Sørlandet.

Det er et lavtrykk som passerer gjennom Sør-Norge og legger seg over Vestlandet. Fra i morgen ettermiddag og utover søndag kveld venter Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane mye vind.

- Det blåser opp til storm på kysten av Hordaland i morgen, og det blir kraftige vindkast fra opptil 30 til 35 meter per sekund innover Rogaland. Hordaland kan vente seg vindkast fra mellom 25 til 30 meter per sekund, sier Wodziczko til Dagbladet.

Venter strømbrudd i Vest

Statsmeteorologen understreker at det er viktig å ta hensyn til været om man våger seg ut.

- Stormen kan føre til lokale strømbrudd og trær kan falle over veibanen. Hvis noen har hagemøbler ute, så er det med andre ord greit å ta dem med inn. Ta hensyn til kraftige vind og vindkast, og vær forsiktig når man skal ut, sier Wodziczko.

I tillegg til sterke vindkast og storm, kommer det også en god del nedbør i løpet av lørdag- til søndag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer