Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storm, vanskelige kjøreforhold, snøfokk og sterk vind og kansellert ferge

Sendt ut OBS-varsel for Rogaland, Hordaland, Skagerrak, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold og Østfold.

UVÆR:Det er sendt ut varsle om storm, snøfokk og vanskelige kjøreforhold ffra Vestvold til Hordaland. BIldet er tatt under en tidligere snøstorm på Sørlandet. Foto: Eivind Pedersen
UVÆR:Det er sendt ut varsle om storm, snøfokk og vanskelige kjøreforhold ffra Vestvold til Hordaland. BIldet er tatt under en tidligere snøstorm på Sørlandet. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tagg dine værbilder på sosiale medier med #dbvær eller send oss uværsbilder på MMS til 2400 eller på mail til 2400@dagbladet.no!

- Det kan bli liten storm på utsatte steder i hele Sør-Norge i dag, sier vakthavende meterolog ved Meteorologiske Institutt, Espen Biseth Granam, til Dagbladet.

Uvær langs hele kysten Langs hele vestlandskysten må folk i dag belage seg på sterk vind opp til storm, noen steder kombinert med snøfokk, andre steder med sludd og hagl. Det er også fare for torden enkelte steder.

Også i fjellet kan vinden komme opp i liten storm.
 
Sterke vindkast I Telemark og Agder kan det komme voldsomme vindkast.

- Her må folk passe på løse gjenstander, sier Granam.

Fra Lindenes til Åna-Sira var det meldt om full storm, men ifølge Meteorologiske institutt er prognosene nedjustert noe.

Stengte veier I fjellene blir det svært vanskelige kjøreforhold. I går regnet det kraftig helt opp til Hovden, og fredag går regnværet over til snø ned mot 400 meter. Det kan komme opp mot 30 centimeter snø på Hovden og Vallen-heiene fredag kveld og lørdag, men det avhenger av når temperaturen i området faller.

En rekke veistrekninger er stengt på grunn av ras eller rasfare.

Det gjelder Riksvei 13 mellom Suldal og Røldal i Rogaland og over Vikafjellet, fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal, fylkesvei 300 mellom Brakanas og Osa, fylkesvei 312 mellom Driva og Vinnavollbrekka, fylkesvei 655 mellom Ørsta og Tryggestad, fylkesvei 337 mellom Hafslo og Veitastrand, fylkesvei 152 mellom Ulvastad og Menes, fylkesvei 92 mellom Matre og Bjordalen, og Stordalsstølen-Bjordalen, fylkesvei 55 Kjenesskreda - Esefjorden, på strekningen Vadheim - Dragsvik.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt på grunn av uvær.

Innstilt Color Line melder på sine nettsider at fergen som går mellom Kristiansand og Hirtshals er kansellert på grunn av værforholdene.

Det er også fare for sterk kuling og snøfokk. I lavlandet er det fare for meget sterk vind.

Mye nedbør I dag er det ventet vestlig liten og kanskje full storm på kysten og i fjellet. Meterologene melder om storm på kysten og i Langfjella og kraftige vindkast i lavlandet. Det blir også vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av kraftig vind og snøfokk.

Kraftig regn I fjellene blir det svært vanskelige kjøreforhold. Torsdag regnet det kraftig helt opp til Hovden, og i dag går regnværet over til snø ned mot 400 meter.

Det kan komme opp mot 30 centimeter snø på Hovden og Vallen-heiene fredag kveld og lørdag, men det avhenger av når temperaturen i området faller.

Kansellert Color Line melder at fergen som går mellom Kristiansand og Hirtshals er kansellert på grunn av værforholdene.
Skredfare Det meldes også om betydelig skredfare i fjellet. Varselet omfatter blant andre Røldal, Sauda, Suldalsheiene og Haukelifjell. (NTB/Dagbladet)

Lik Dagbladet på Facebook