Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormaktene ikke enige om Kosovo-resolusjon

Utenriksministre fra sju vestlige stormakter og Russland utsatte i kveld arbeidet med et utkast til en FN-resolusjon om Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ministrene skal ta opp igjen diskusjonen om forslaget i morgen, sa Tysklands utenriksminister Joschka Fischer. Årsaken skal være at Russlands utenriksminister Igor Ivanov trenger å rådføre seg med regjeringen i hjemlandet.

- Vi kom et godt stykke nærmere hverandre, men vi er ikke ferdige, sa Fischer.

Resolusjonsutkastet fra de såkalte G8-landene skal etter planen sendes til FNs sikkerhetsråd, og utenriksministrene er enige om å kalle inn et ekstraordinært møte i Sikkerhetsrådet.

Russlands utenriksminister Igor Ivanov er sterkt kritisk til at NATO-landene fortsetter bombingen i Jugoslavia, mens Beograd ønsker en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd før fremmede styrker rykker inn i Kosovo.

EUs spesialutsending til Balkan, Finlands president Martti Ahtisaari, deltok også på G8-møtet i Bonn. Han var i telefonisk kontakt med Jugoslavias president Slobodan Milosevic mandag. Milosevic sa at han vil sette fredsavtalen han godtok i forrige uke ut i livet, opplyser James Rubin, talsmann for USAs utenriksdepartement.

(NTB-AFP-Reuters)