Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormakter i uformelle klimasamtaler

17 land vil komme til enighet før toppmøte.

VIL FÅ I GANG FORHANDLINGENE: Medlemslandene i Major Economies Forum møttes i dag til samtaler for å komme til en felles forståelse i klimaspørsmål før toppmøte i København i desember. Foto: REUTERS/SCANPIX
VIL FÅ I GANG FORHANDLINGENE: Medlemslandene i Major Economies Forum møttes i dag til samtaler for å komme til en felles forståelse i klimaspørsmål før toppmøte i København i desember. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Utsendinger fra de 17 største landene i verden holdt i dag samtaler for å forsøke å komme til enighet foran klimatoppmøtet i København.

Det var medlemslandene i Major Economies Forum som deltok i samtalene i London.

Forumet ble opprettet av USAs president Barack Obama i vår og er en videreføring av en lignende samtalegruppe som ble startet av landets tidligere president George W. Bush.

- Vi står for om lag 90 prosent av de globale utslippene av klimagasser, og hvis vi kan få til en tilnærming mellom de landene som står for brorparten av problemet, kan det forenkle samtalene i FN, sier Ed Miliband, Storbritannias minister for energi og klimaendringer, til BBC.

Miliband tror klimaforhandlingene i FN ville ha strandet om det ikke var for de uformelle samtalene mellom stormaktene.

- Jeg tror ærlig talt vi vil mislykkes om vi overlater dette til forhandlerne i de formelle forhandlingene.

FNs klimatoppmøte i København starter i begynnelsen av desember. Målet er å få på plass en ny avtale som skal gjelde for perioden etter Kyotoprotokollens utløp i 2012.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media