Stormakter takker ja til nye atomsamtaler med Iran

EUs utenrikspolitiske sjef, Catherine Ashton, har skrevet et brev til Iran hvor hun på vegne av seks stormakter takker ja til nye samtaler om landets atomprogram.

Utenrikssjefen i EU, Catherine Ashton, sier ja til å gjenoppta forhandlingene med Iran om deres kjernefysiske utvikling. Forhandlingene har ligget på is i et års tid. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI
Utenrikssjefen i EU, Catherine Ashton, sier ja til å gjenoppta forhandlingene med Iran om deres kjernefysiske utvikling. Forhandlingene har ligget på is i et års tid. Foto: AFP / FABRICE COFFRINIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Irans sjefforhandler i samtalene, Saeed Jalili, skriver Catherine Ashton at Frankrike, Kina, Russland, Storbritannia, Tyskland og USA ønsker å gjenoppta forhandlingene med Iran.

- Vi må nå bli enige om tid og sted for disse samtalene, sier Ashton i dag.

Samtalene gikk i stå for mer enn et år siden, og forslaget om gjenopptakelse kom i et brev fra Saeed Jalili den 14. februar.

- Vi håper Iran nå vil gå inn i en varig prosess med en konstruktiv dialog som vil lede til virkelige framskritt i saken, sier Ashton.

Konflikten om atomprogrammet skyldes internasjonal frykt for at Iran i skjul har planer om å utvikle atomvåpen. Iran nekter selv for dette. (©NTB)