Stormangrep mot Per i dag

LILLESTRØM (Dagbladet): Lars Grønnerøds forsvarere har bestemt seg for å skifte taktikk overfor Per Orderud, i et forsøk på å svekke gårdbrukerens troverdighet ytterligere. Både Kristin og Lars' forsvarere skal gå til verbalt stormangrep på Per i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per kan belage seg på en ny slitsom dag i vitneboksen. Fra første sekund må han på nytt kjempe for sin troverdighet.

I Nes herredsrett var det Steinar Wiik Sørvik som i hovedsak eksaminerte Per. I lagmannsretten i dag er det Morten Kjensli som skal hamre løs på Per - og forsøke å få hans tillit i juryen svekket så mye som mulig i forhold til Lars.

Forsvarer Kjærvik vil hamre løs på Pers forklaring rundt juleselskapet og skuddet som ble avfyrt av Kristin. For Kjærvik er det Kristins troverdighet som skal styrkes i forhold til Pers. Kristin har forklart at det var Veronica og Per som skulle utføre trippeldrapet, som aktoratet hevder ble planlagt på Orderud gård i det omtalte selskapet.

Rollebytte

Advokat Kjensli sier til Dagbladet at han har spørsmål til Per på en rekke områder.

- Men jeg ikke røpe noe av dette på forhånd, sier forsvareren.

Forklaringen til de tiltalte er på ingen måte samstemte om hva som skjedde under juleselskapet på Orderud gård lille julaften 1998.

Bakgrunnen for rollebyttet mellom Kjensli og Wiik Sørvik er sjølsagt at Per har møtt Wiik Sørvik til duell i vitneboksen - og kjenner hans måte å spørre på. Nå skal Kjensli komme inn med sine innspill, og sin måte å stille spørsmål på. Dette vil by på en ny utfordring for Per.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer