- Stormberg-sjefen har noen poeng, men eksemplene er dårlige

Sa det var betenkelig å sykmelde seg med lungebetennelse eller influensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stormberg-sjef Steinar J. Olsen skaper overskrifter etter at han i en blogg og en video på selskapets egne nettsider tok opp utfordringene med et økende sykefravær på arbeidsplassen.

- Dette er problemstillinger som det er viktig at tas opp på arbeidsplassene, og det er bra at han gjør det. Så kan man diskutere om han gjør det på riktig måte eller ikke, sier Marit Hermansen, styreleder i Norsk forening for allmennmedisin.

- Litt uheldige eksempler I bloggen viser Olsen til at sykefraværet i Stormberg Norge er på 6,2 prosent. Han sammenligner med sykefraværet i bedriften deres i Sverige som kan vise til at sykefraværet er 2,7 prosent. I videoen sier han blant annet at han mener det er betenkelig å være hjemme «fordi man har influensa, feber, vondt i hodet eller har en lungebetennelse eller bihulebetennelse», og at det viktige er å avgjøre hvor syk en føler seg før man finner ut om man kan jobbe.

- Jeg vil vel si at han har noen gode poeng, men at han kanskje er litt uheldig med eksempelene sine, sier Hermansen.

- Han nevner lungebetennelse og bihulebetennelse i samme åndedrag. Det er to ganske forskjellige ting, og generelt er det mye enklere å jobbe selv om en har bihulebetennelse. Han nevner også influensa. Han tenker nok, som mange andre, egentlig på forkjølelse. Selv de tøffeste kan bli ordentlig slått ut hvis de får influensa. Det er noe helt annet enn en forkjølelse. Folk flest har bare influensa en gang hvert tiende år, sier Hermansen, som sier hun skjønner at influensa- og lungebetennelse-eksemplene ikke er Olsens hovedpoenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer