Stormberg-sjefen vil ansette demonstrerende nazister: - Alle fortjener en sjanse

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen holder av jobber til de som deltok i nazimarsj i Kristiansand torsdag.

ÅPNER DØRA: Stormberg-gründer Steinar J. Olsen tilbyr de arbeidsløse fra helgas nazimarsj i Kristiansand jobb hvis de trenger. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ÅPNER DØRA: Stormberg-gründer Steinar J. Olsen tilbyr de arbeidsløse fra helgas nazimarsj i Kristiansand jobb hvis de trenger. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Turtøyprodusenten Stormberg har opp gjennom åra gått til uvanlige skritt i rekrutteringsprosesser og har bevisst ansatt tidligere straffedømte, narkomane og nyankomne flyktninger.

Nå ser Kristiansand-selskapet, ledet og opprettet av Steinar J. Olsen, nok en anledning til å hente inn ny arbeidskraft.

Lørdag demonstrerte et titall mennesker tilknyttet den høyreekstreme grupperingen Den nordiske motstandsbevegelsen i Kristiansands hovedgate Markens.

Gruppa er selverklærte nynazister og det var svensker, nordmenn og finner blant demonstrantene. Flere av dem er voldsdømte.

Vil ansette nazidemonstranter

Mange har reagert sterkt på at politiet ikke stoppet marsjen og at nazistene i det hele tatt demonstrerte. Det samme gjorde Stormberg-sjef Olsen, som i et innlegg på Facebook søndag proklamerte: «70 tapere gjennom byen.»

Det er nettopp disse «taperne» han nå vil ansette i sin egen bedrift.

- Det er 19 år siden jeg startet opp, og vi har drevet en litt annerledes rekruttering i alle år. 25 prosent av Stormbergs medarbeidere skal være mennesker som har slitt med å komme inn på arbeidsmarkedet av ulike grunner. Det være seg flyktninger, narkomane, mennesker med psykiske helseplager, de som ikke har fullført skolegang eller er straffedømte, sier Olsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer