BILBRANN OG TÅREGASS: Det var flere voldsomme sammenstøt mellom politiet og demonstranter i Hamburg i går kveld. Det er varslet rundt 30 demonstrasjoner i forbindelse med helgas G20-møte. Video: AP Vis mer

G20-møtet i Hamburg

Stormen braker løs i Tyskland. Har bedt danskene om hjelp

- Velkommen til helvete!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ankom USAs president, Donald J. Trump, Hamburg foran helgas G20-møte. Der er rundt 12.000 demonstranter ute i gatene, ifølge NTB.

Reuters viser bilder av brennende biler, og politi som svarer flaskekastende aktivister med vannkanoner, pepperspray og pansrede kjøretøy.

Blant politifolkene er det, ifølge Ekstra Bladet, et større antall dansker.

Avisa oppgir at Tyskland har spurt det langt mindre nabolandet Danmark om hjelp, og fått tommelen opp som svar.

Dette i form av et opptog politibetjenter på motorsykler.

Har forskanset seg

De danske forsterkningene føyer seg til de rundt 20 000 politifolkene som skal utgjøre sikkerhetsstyrkene i millionbyen Hamburg.

I den rapporterer BBC om stengte butikker og forskansede vinduer.

Handelstanden har barrikadert seg, mens lokalt politi har hendene fulle med å konfiskere store mengder våpen, ifølge kanalen.

- Noen av demonstrantene kommer til å være veldig aggressive. I løpet av de siste dagene har vi konfiskert hjemmelagde våpen som slynger og brannapparater fylt opp med antennelig væske, sier en talsmann for Hamburg-politiet.

- Veldig bekymret

- Mengden våpen gjør at vi er veldig bekymret, legger talsmannen til om den anspente stemningen.

Rundt 30 demonstrasjoner er kunngjort på forhånd.

Disse består av alt fra globaliseringsmotstandere, miljøaktivister og fagforeninger til studenter og religiøse grupperinger, ifølge NTB.

Venter Black Bloc-demonstranter

Blant de politiet frykter mest, tilhører den såkalte «Black Bloc»-grupperingen.

Den svært mangfoldige bevegelsen består av demonstranter som dekker til ansiktene sine - en populær aksjonsform blant anarkistiske demonstranter og folk på ytterste venstre fløy.

Disse flokker seg under fanen «Velkommen til helvete».

- En aggressiv melding, som også skal symbolisere at G20s politikk fører til helveteslignende forhold som sult, krig og klimakatastrofe over hele verden, sier initiativtager Andreas Blechsmidt om mottoet, ifølge NTB.

Skal diskutere Kim

Han planlegger å forsøke å blokkere inngangene foran lokalet der G20-møtet skal holdes. Under selve møtet, kommer blant annet klima og migrasjon til å være et sentralt tema.

Det samme gjelder Nord-Korea.

Landet sendte tirsdag opp nok en langdistanserakett, etterfulgt av dårlig skjulte trusler rettet mot USA. Sistnevnte ønsker tøffere behandling av Kim Jong-uns regime, en strategi USA ønsker at Kina og Russland skal bidra til.

- Å teste et interkontinentalt ballistisk missil representerer en opptrapping av trusselen mot USA, våre allierte og partnere, regionen og verden, het det i en uttalelse fra utenriksminister Rex Tillerson - utstedt kort tid etter nyheten om raketten.