Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormen er her

Stormen Finn har truffet fastlandet. Det kan bli ille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den godt varslede stormen kan endre karakter å bli til orkan enkelte steder. Et kraftig lavtrykk sørger for at vinden blåser kraftig og regnet høljer ned, spesielt på Vestlandet.

Bruk hodet

I går sendte Meteorologisk institutt ut et ekstremvarsel for deler av Norge. Faren for at liv kan gå tapt er absolutt til stede.

- Vi har bedt folk om å sikre eiendeler og holde seg innendørs. Alle må bruke hodet og vurdere situasjonen der de er, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.no.

Mye regn

Vestlandet fikk den første støyten i natt. Sør for Stadt har nå vinden løyet fra storm til sterk kuling. Fra vest på Sørlandet til ytterst i Oslofjorden er det nå sterk kuling til liten storm.

I Bergen regnet det mye i natt. 49 mm nedbør er målt siste døgn. Mest nedbør har det vært i Takle i Sogn og Fjordane.

- Siste døgn er det målt 75 mm nedbør, men det meste kom i natt. Det kan sammenlignes med nedbørmengden som kommer i Oslo en normal vintermåned, sier Alsvik.

Vinden har en middelhastighet nord for Stadt på 30 meter pr sekund, men i kastene kan det bli kraftigere. Opp mot 45 meter pr sekund kan forekomme. Det tilsvarer en hastighet på rundt 160 km/t.

Trafikkproblemer

Det roer seg ned på Vestlandet nå, men det kan bli full storm i Trøndelag fra i ettermiddag og i Nordland i kveld.

Flytrafikken vil også bli rammet av uværet. Nå i jula er det ekstra mange som skal fly. Hvis du kan booke om billettene og reise før, anbefales det. Flyselskapene har signalisert at de vil være behjelpelig med ombooking, selv om du har billigbillett.

FLERE STORMER:</B> et kan bli svært så vindfullt i jula. I forrige uke raste en storm på Kråkenes ved Stad i Sogn og Fjordane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media