Stormen «Freja» herjer i Sverige og Danmark. Vindkast på 29,2 sekundmeter i byene

Öresundbrua stengt i begge retninger.

 STORM:  Et stillas falt ned over flere biler i Helsingborg i Sverige som følge av stormen Freja lørdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
STORM: Et stillas falt ned over flere biler i Helsingborg i Sverige som følge av stormen Freja lørdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stormen «Freja» har slått til med full styrke i Sør-Sverige og Danmark. Natt til søndag ved 03-tida var det vindkast på opptil 29,2 sekundmeter i byene sør i Sverige.

Det skriver svenske Expressen.

Som følge av stormen har Öresundbrua blitt stengt i begge retninger. Flere steder i Sverige rapporteres det om trær som har falt i veibanen, og i Helsingborg har et stillas rast sammen og skadet en rekke biler.

I Danmark har det blitt målt vindkast med orkan-styrke, altså over 32 meter per sekund.

Ble nedringt Stormen nådde Sverige etter midnatt, og har herjet den sørlige delen av landet siden den tid. Expressen skriver at politiets alarmsentral sør i landet har blitt nedringt av med meldinger.

- Det er blant annet trær som har blåst ned, men ingen rapporter om personskader, sier Jimmy Modin ved sentralen til Expressen.

Stormen er ventet å avta i Sverige i løpet av søndag morgen og formiddag. Mot ettermiddagen er det ventet et høytrykk og sol sør i Sverige, forteller meteorolog Ina Wollertsen til den svenske avisa.

Avtar utover søndag I Danmark er det heller ikke meldt om personskader, ifølge danske Ekstrabladet. Også der har stormen rundt 05-tida natt til søndag, begynt å avta.

Flere veistrekninger er stengt, inkludert Limfjordsbroen hvor man frykter at et 12 etasjers høyt stillas skal velte ut over broen.

Politiet oppfordrer folk om å være forsiktige.

- Det blåser en del. Trær velter ut over veiene, og taksten faller ned fra hus. Ingen er kommet til skade, men det skaper noen problemer, sier vaktsjef Henrik Beck hos Nordjyllands politi, ifølge NTB.