Stormen herjer videre

I natt ble Sør-Vest-landet hardt rammet. Nå står Trøndelag og Nord-Norge for tur. Se hvor det er trafikk-forsinkelser og les lista over de stengte veiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogaland og Agder-fylkene fikk merke det kraftige uværet i natt, og ingen vet hvor store materielle skader det har blitt. Det ble ingen alvorlige personskader. En kvinne ble brakt til sykehuset med kuttskader etter at et vindu knustes over henne i Kristiansand, melder TV2.

Området rundt domkirka i byen ble avstengt da treplatene ble blåst av stillaset rundt kirka. Nå har vinden løyet i sør, men stormen er på full fart nordover.

I morgentimene og fram til 14-tida blir det liten storm i Trøndelag, melder meteorolog Siri Kalvig. I Nord-Norge vil de merke sterk kuling i dag.

Stengte veier

Flom og uvær stanser trafikken ved flere fylkes- og riksveier, og flere tog har stått bom fast.

Saltdalen er stengt og ferjesambandet Kvamdal-Utne, riksvei 17 Mosheimkrysset-Horn, riksvei 27 Venabygdfjellet, riksvei 54 Tyin-Årdal, riksvei 55 Sognefjellet, ferjesambandet Aurland-Lærdal, fylkesvei 243 i Sogn og Fjordane og fylkesvei 337 mellom Brokke og Suleskar i Agder, opplyser Vegmeldingssentralen.

I tillegg er en rekke mindre veier i landet stengt.

Her finner du en oppdatert liste fra Statens vegvesen.

Mye togtrøbbel

Tre tog sto i morgentimene på Skien stasjon i Telemark på grunn av strømbrudd som en følge av uværet, men disse skal nå være i gang. NSB klarte ikke å skaffe busser, og 700 passasjerer ble rammet.

- Vi innser at det blir vanskelig for så mange å skaffe drosje for å komme seg på jobb, men vi har ikke fått tak i busser. Vi beklager dette, sier infovakt Preben Colstrup i NSB til NTB.

Passasjerer som har løst billett, vil få drosjepengene refundert fra NSB.

Alle tog var også innstilt på Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden, og passasjerene ble fraktet med buss mellom Halden og Fredrikstad. NSB regner her med ubetydelige forsinkelser.

Nattogene på Sørlandsbanen er mellom to og to og en halv time forsinket på grunn av stormen og nedbøren langs kysten, skriver NTB.

Det er også storm i Sverige og Danmark. I England har flere omkommet i uværet.

KRAFTIG VIND: Hurtigferja "Silvia Ana" slet seg fra fortøyningene i havnebassenget i Kristiansand i går kveld. I natt fortsatte kampen med å holde fast båten.