Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormen i nord blåste buss av veien

Ingen personer skadd hittil i stormen.

IKKE I TRAFIKK: De kraftige vindene blåste denne bussen av veien ved Vikran i Troms tirsdag ettermiddag. Foto: Tino Schott.
IKKE I TRAFIKK: De kraftige vindene blåste denne bussen av veien ved Vikran i Troms tirsdag ettermiddag. Foto: Tino Schott. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt før klokka 17.00 i dag blåste en buss av veien ved Vikran i Tromsø kommune.

Fotografen, Tino Schott, sier til Dagbladet at han nettopp har vært på stedet og at det fortsatt blåser kraftig i området.

- Det blåser veldig kraftig, og på denne strekninga er det nesten null sikt. Jeg måtte flere ganger kjøre inn til siden av veien og vente på bedre sikt, sier Schott.

Mest sannsynlig har bussen kjørt inn i en sving og fått vinden rett fra sida.

- Den har rett og slett blåst ut i grøfta, sier Schott til Dagbladet.

Ingen skadde Operasjonsleder Steinar Gudmundsson i Troms politidistrikt opplyser om at det var rundt seks-sju personer i bussen, men at ingen ble skadd i hendelsen.

- Bussen blåste av veien, men ingen kom til skade. Det kom en ny buss og hentet dem ganske raskt, sier Gudmundsson til Dagbladet.

Så langt i dag har ikke stormen ført til så mange henvendelser til politiet Ifølge operasjonslederen er det føret og ikke været som har bydd på flest problemer.

- Vi har hatt tre-fire vogntog som har kjørt av veien, men ikke hatt noen personskader så langt i dag, sier Gudmundsson.

Han forventer heller ikke at det vil skje noe alvorlig utover kvelden.

- Med det været og føret her så er folk mer varsomme, så vi forventer ikke så mye, sier Gudmundsson.

Kystvaktskip på grunn I vestlig stiv kuling gikk kystvaktskipet «Andenes» i kveld på et skjær ved Rødbergodden i Troms. Skipet har et mannskap på 67, og Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge ble straks varslet.

- Vi fikk melding klokka 18.24, og sendte redningsskøyte fra Tromsø og Sea King-helikopter fra Bodø, opplyser redningsleder Alf Hågensen til Dagbladet.

Hågensen opplyser imidlertid i 19.15-tida at skipet er kommet seg av skjæret ved egen hjelp.

- «Andenes» går nå for egen masking i ca. 3 knop, 2 nautiske mil fra land. Det ser bra ut, sier redningslederen - som understreker at situasjonen var dramatisk med 67 om bord.

Tidligere i dag ble også Hurtigruta berørt på grun av uværet. MS «Nordlys» kansellerte ifølge avisa Nordlys ruta som går Honningsvåg-Kirkenes-Hammerfest.

OBS-varsel i nord Meteorologisk institutt har utstedt OBS-varsel for Troms og Vest-Finnmark. Nord-Troms vil det komme snøbyger lokalt fra tirsdag kveld til onsdag morgen. I kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det i tillegg stor snøskredfare.

Det ventes store nedbørsmengder i Vest-Finnmark i form av snøbyger fra tirsdag kveld til onsdag formiddag. Statsmeteorolog Erik Samuelsen ved værvarslinga i Tromsø tror det kan blåse opp til orkan utenfor Troms.

- På kysten har vinden allerede økt på til full storm, og det er mer vind i vente. Noen av modellene våre antyder at det kan bli orkan i havet utenfor Troms, med vindkast over 45 meter i sekundet på kysten, sier Samuelsen til Yr.

Tromsø lufthavn ble stengt i en time i ettermiddag på grunn av sterk vind over rullebanen, men åpnet tidsnok til at de unngikk å kansellere avganger fra SAS og Norwegian.

UVÆR I TROMSØ: Dette bildet er fra Tromsø havn i dag, hvor bølgene slo over moloen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix.
UVÆR I TROMSØ: Dette bildet er fra Tromsø havn i dag, hvor bølgene slo over moloen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix. Vis mer