Stormen «Isaac» har kurs rett mot New Orleans

Nøyaktig sju år etter katastrofeorkanen «Katrina». - Likheten er uhyggelig, sier meteorolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tusenvis av innbyggere i delstatene Louisiana, Mississippi og Alabama evakuerer, i påvente av at den tropiske stormen «Isaac» treffer Gulf-kysten i midten av uka - omtrent på dagen sju år etter at orkanen «Katrina» spredte død og ødeleggelse samme sted.

Og nok en gang er storbyen New Orleans, som fortsatt er preget av de vidtrekkende skadene i 2005, midt i siktelinjen, ifølge ferske prognoser fra National Hurricane Center (NHC).

Befolkningen langs kysten handler nå inn bensin, mat, vann og gjør seg klare til at uværet får landkjenning.

- Jeg har fylt drivstoff på bilen og generatoren, sier snekker John Corll (59) til nyhetsbyrået AP i New Orleans, men legger til at han tror dikesystemet i byen er bedre rustet mot store stormer nå enn for sju år siden.

- Jeg tror både statlige og lokale myndigheter er mye bedre forberedt på stormfloder og kriser, sier Corll.

Minst åtte personer omkom av «Isaac»s herjinger på Haiti, før den tropiske stormen pisket Cuba og Florida Keys på vei mot Mexicogolfen. Her er det ventet at det varme vannet vil fôre og intensivere uværet opp til orkan styrke før det rammer USAs østkyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer