Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormen «Jonas» inntar USA

Forbereder seg på den verste stormen i manns minne.

HUNDREÅRSSTORM: Stormen «Jonas» kan etterlate seg over 60 centimeter snø i USAs hovedstad Washington D.C. Foto: EPA/JIM LO SCALZO
HUNDREÅRSSTORM: Stormen «Jonas» kan etterlate seg over 60 centimeter snø i USAs hovedstad Washington D.C. Foto: EPA/JIM LO SCALZO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I USA forbereder man seg på det verste når stormen «Jonas» melder sin ankomst. 

Storbyer som New York, Washington D.C., Philidelphia og Boston risikerer alle å få store mengder snø og sterk vind de neste timene. 

Washington Post omtaler uværet som av historiske dimensjoner og skriver at det kan vare så lenge som 36 timer.

- Kan ta liv Mer enn 85 millioner mennesker i minst 19 delstater risikerer å bli rammet av monsterstormen, men det er på USAs østkyst uværet vil merkes best, ifølge The Weather Channel.

Der har det allerede falt mye snø og mer er i vente. Nesten 7000 flyvninger er kansellert og over 120 000 personer er uten elektrisitet, skriver CNN

Borgermesteren i Washington, Muriel Bowser, legger ikke skjul på at situasjonen er alvorlig.

- Vi har ikke hatt en tilsvarende værmelding de siste 90 årene, og det kan ta liv. Jeg ber innbyggerne her i Washington om å handle ut fra forholdene, sa hun under en pressekonferanse på fredag.

Bes holde seg innendørs Personer som bor i de utsatte områdene bes om å holde seg innendørs.

Det er meldt om vanskelige kjøreforhold og uværet har allerede ført til flere dødsulykker i trafikken, ifølge CNN.

I hovedstaden kan det gå mot snørekord. Den nåværende rekorden har stått helt siden «Knickerbocker Storm» i 1922. Den gang falt det 71 centimeter snø.

Det er erklært unntakstilstand i Washington DC og Maryland, skriver NRK. T-baner og busser står fram til mandag, og offentlige kontorer stengte like før snøen satte inn klokka 12. 

Stormen er ventet å nå New York og Philadelphia i morgen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media