TAK TRAFF VINDU: Den sterke vinden sendte et tak fra et naust inn i vinduet på en bolig på Hanøytangen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TAK TRAFF VINDU: Den sterke vinden sendte et tak fra et naust inn i vinduet på en bolig på Hanøytangen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Voldsom storm raser på Vestlandet nå - beveger seg nordover i natt

Stormen på det sterkeste nå - 45 sekundmeters vindkast på Kvamsfjellet

Seks personer ble blåst overende på Flesland ved Bergen.

Et stormsenter som fører til kraftig uvær , har nå passert Shetland og fortsetter å bevege seg nordover. Dermed tiltar uværet over Sør-Norge.

- Kaldfronten har kommet inn over land, forteller vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Hun forteller om vindkast av en voldsom styrke.

- Seks blåst overende

- Vi har vindkast over 45 meter per sekund i Sogn og Fjordane, på Kvamsfjellet i Jølster, sier Thyness. - De er på det høyeste nå, legger hun til.

Vinden på Vestlandet onsdag kveld er så kraftig at seks personer rett og slett ble blåst over ende på Flesland, melder NTB med henvisning til Bergensavisen. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

- Vinden tar voldsomt på den østlige delen av bygget. Vi har fått meldinger om at seks personer rett og slett har blåst over ende. Ingen er alvorlige skadd, men flere skal ha fått kuttskader, sier operativ sjef ved Flesland, Øystein Skaar, til Bergensavisen.

Full storm langs kysten

Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt forklarer at lavtrykket beveger seg nordover, og med det også stormen. Samtidig avtar den sør for Bergen og etter hvert Stad.

- Det blir full storm langs kysten i Møre og Romsdal, og i Trøndelag senere på natta, sier Thyness.

På morgenkvisten vil stormen mildne, og svekkes gradvis etter hvert som den beveger seg nordover.

Også Østlandet berøres av uværet.

- Det blåser bra nå, men det vil gi seg ved midnatt, sier Vibeke Thyness. .