Stormen raser i nord

Verst i Lofoten. Flere fjelloverganger stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det raste julaften formiddag full storm langs deler av nordlandskysten, men det er ikke meldt om ulykker.

- Det er Lofoten som har hatt det verst, men det blåser godt mange steder langs nordlandskysten. Vi venter at den sterke vinden vil trekke inn over Troms i ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Bård Fjukstad ved Værvarslinga for Nord-Norge til NTB.

Fjukstad sier at vinden kommer til å løye mot kvelden og at det da kommer en del snøbyger inn over Nord-Norge.

Offshore-stengt

Mesteparten av mannskapene på plattformene Kristin og Åsgard B på Haltenbanken utenfor Nordvestlandet ble fløyet i land før stormen slo til. Samtidig ble produksjonen på begge plattformene stengt.

- Alt har gått bra der ute. Været ble roligere enn vi forventet og vi starter å fly folk tilbake i løpet av julaften. Da vil vi også starte produksjonen igjen, sier informasjonssjef Geir Gjervan i StatoilHydro til NTB.
Stengte fjelloverganger
Det kraftige uværet har også ført til vanskelige kjøreforhold mange steder, og flere fjelloverganger er stengt. Blant fjellovergangene som er midlertidig stengt er europavei 6 over Saltfjellet og riksvei 7 over Hardangervidda. Veien over Hardangervidda blir ikke åpnet igjen før tidligst 2. juledag.
 
Også over Vikafjellet i Sogn og Fjordane/Hordaland og Bjørnfjell i Nordland er veien midlertidig stengt, går det fra av nettsidene til Statens vegvesen.


Mørkt i Måløy
I Måløy i Sogn og Fjordane blåste det natt til julaften så kraftig at store deler av kommunen ble mørklagt. Stormen tok også med seg både julegata og julegrana i kommunen, melder NRK. (NTB).