Stormen raser i nord

Verst i Lofoten. Flere fjelloverganger stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det raste julaften formiddag full storm langs deler av nordlandskysten, men det er ikke meldt om ulykker.

- Det er Lofoten som har hatt det verst, men det blåser godt mange steder langs nordlandskysten. Vi venter at den sterke vinden vil trekke inn over Troms i ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Bård Fjukstad ved Værvarslinga for Nord-Norge til NTB.

Fjukstad sier at vinden kommer til å løye mot kvelden og at det da kommer en del snøbyger inn over Nord-Norge.

Offshore-stengt

Mesteparten av mannskapene på plattformene Kristin og Åsgard B på Haltenbanken utenfor Nordvestlandet ble fløyet i land før stormen slo til. Samtidig ble produksjonen på begge plattformene stengt.

- Alt har gått bra der ute. Været ble roligere enn vi forventet og vi starter å fly folk tilbake i løpet av julaften. Da vil vi også starte produksjonen igjen, sier informasjonssjef Geir Gjervan i StatoilHydro til NTB.Stengte fjelloverganger Det kraftige uværet har også ført til vanskelige kjøreforhold mange steder, og flere fjelloverganger er stengt. Blant fjellovergangene som er midlertidig stengt er europavei 6 over Saltfjellet og riksvei 7 over Hardangervidda. Veien over Hardangervidda blir ikke åpnet igjen før tidligst 2. juledag. Også over Vikafjellet i Sogn og Fjordane/Hordaland og Bjørnfjell i Nordland er veien midlertidig stengt, går det fra av nettsidene til Statens vegvesen.

Mørkt i Måløy I Måløy i Sogn og Fjordane blåste det natt til julaften så kraftig at store deler av kommunen ble mørklagt. Stormen tok også med seg både julegata og julegrana i kommunen, melder NRK. (NTB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer