INNSTILT: På grunn av stormen og de høye bølgene har Color Line innstilt eller utsatt alle seilingene til Strömstad og Hirtshals torsdag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
INNSTILT: På grunn av stormen og de høye bølgene har Color Line innstilt eller utsatt alle seilingene til Strömstad og Hirtshals torsdag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Stormen stanset danskebåter, hurtigbåter og ferjer

Full storm stanset båtene på Sørvestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Full storm stanset både danskebåter, hurtigbåter og ferjer lengst sørvest i landet torsdag.

Fra politidistriktene ble det meldt om flagrende trampoliner og nedblåste trær, men heldigvis ingen alvorlige hendelser.

Det blåste full vestlig storm på kysten av Rogaland torsdag morgen og formiddag, men den minket utover ettermiddagen.

- Det blir nordvest sterk kuling, i kveld stiv kuling, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge ved Vervarslinga på Vestlandet til NTB.

Mellom Åna Sira og Tananger ble det meldt om 8-9 meter høye bølger.

Mye snø Det var også ventet lokalt store nedbørsmengder i Rogaland og sør i Hordaland.

- Det er sterk pålandsvind, derfor kommer nedbøren litt inn i landet, sier Berge til NTB.

Norges vassdrags- og energiverk vurderte å gå ut med et skredvarsel, men det ble ikke aktuelt fordi temperaturen er forholdsvis lav. Det betyr at nedbøren stort sett vil falle som snø.

I Hordaland var det torsdag morgen liten storm på kysten, som torsdag ettermiddag skulle minke til sterk kuling fra nordvest.

- Det kan komme sterk kuling forbigående på kysten i Sogn også, sier Berge.

Innstilte båter På grunn av stormen og de høye bølgene har Color Line innstilt eller utsatt alle seilingene til Strömstad og Hirtshals torsdag.

Kollektivtransportselskapet Tide melder at flere båter i Rogaland er innstilt torsdag morgen, blant annet hurtigbåten fra Stavanger til Kvitsøy, flaggruten mellom Haugesund og Stavanger og Tau-ferja.

- Jeg har knapt sett det verre, sier Yngve Solheim, kaptein på MF Mastrafjord som ligger inne til kai i Mekjarvik.

- Når det er sånn som nå, med stormen piskende rett inn, kan vi ikke gå. Det er bare å vente, sier han til Aftenbladet.no.

Også nattoget fra Oslo til Stavanger hadde problemet i uværet, og riksvei 45 til Hunnedalen - et svært populært ferieområde - var stengt.

Det meldes også om vanskelige forhold på alle fjellovergangene i Sør-Norge.

(NTB)