Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stormen tok strømmen i Finland

Titusenvis uten strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedblåste trær og ledninger skapte store problemer for trafikken i Finland etter en kraftig vinterstorm natt til torsdag. Titusener av husholdninger var uten strøm.

Stormen i Østersjøen førte også til problemer langs østkysten av Sverige, med såpeglatte veier og forsinkelser i ferjetrafikken.

Kraftig vind, snø, yr og hålke overrasket mange bilister torsdag morgen i de sørvestlige delene av Finland, inkludert hovedstadsregionen.

Ifølge politiet var det et 30-tall trafikkulykker. Den alvorligste var sent onsdag kveld da en buss skled ut i en elv i Halikko, der en middelaldrende mann omkom og et 20-tall andre passasjerer ble skadd.

Mest problemer skapte uværet for langtransporten, og flere vogntog kjørte av veien.

I Sverige fikk en ferje fra Oskarshamn problemer i Visby. Tre personer ble skadd og flere biler ble ødelagt da ferja fikk slagside mens den forsøkte å legge til.

Den estlandske ferja «Regina» måtte kjempe mot åtte meter høye bølger under overfarten fra Tallinn til Mariehamn på Åland. (©NTB)

(NTB-FNB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media