Stormer mot vindkraft-planer: - Naturødeleggelser

NVE peker på verdifulle natur- og friluftslivsområder som aktuelle for vindkraftutbygging, mener DNT, som er skuffet over de nasjonale rammene for vindkraft.

SKUFFET: Turistforeningen er skuffet over de nasjonale rammene for vindkraft. Bildet viser vindmøller som produserer vindkraft på Jylland i Danmark. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
SKUFFET: Turistforeningen er skuffet over de nasjonale rammene for vindkraft. Bildet viser vindmøller som produserer vindkraft på Jylland i Danmark. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier styreleder Per Hanasand i Den Norske Turistforening. Han er skuffet over at viktige naturområder fortsatt pekes på som aktuelle for vindkraft.

- Det er skuffende at NVE ikke slår fast at vi skal skjerme all urørt og inngrepsfri natur mot utbygging. Slike områder har store naturverdier og artsmangfold, og gir mulighet for helt spesielle naturopplevelser, og burde ikke bygges ned, sier Hanasand.

Hanasand viser til at store områder i Trøndelag, Østfold og rundt Haugesund er blant dem som NVE peker ut.

NVE la mandag fram et nasjonalt rammeverk for vindkraftutbygging på land til regjeringen og peker her på 13 områder landet rundt som kan egne seg for utbygging. Forslaget fra NVE skal nå sendes på høring.

Ønsker havvind

Også Miljøpartiet de Grønne reagerer på NVEs rapport.

- For å kunne gjennomføre det grønne skiftet trenger vi noe vindkraft på land, men vi kan ikke akseptere naturødeleggelsene som NVEs rammeplan kan legge opp til, sier talsperson Arild Hermstad i MDG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer